dobroge.tv

Live

Distracție garantată la malul mării pentru iubitorii de senzații tari. Turiștii pot alege dintre kitesurfing, stand-up paddle, surfing sau plimbare cu caiacul

24 iulie 2023
Publicitate

Cât de activ vrei să fii în vacanţă? Ești genul care lenevește la soare pe șezlong sau care nu stă locului o clipă? La malul mării plajele se împart între turiștii care vor doar plajă, soare și o baie-n mare și cei care fac din sporturile nautice adevărate distracții de vacantă. Cuceriţi de briza mării şi de valuri, aceştia îşi testează limitele prin practicarea sporturilor nautice. Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul, au rămas la modă şi în acest sezon.

Curajul şi spiritul de aventură - acestea sunt principalele elemente de care au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. La linia de start s-au aliniat astăzi câteva zeci de turiști, dornici sa încerce o distracție nouă.

„E prima experiență. Sper să fie bine. Bate vântul, dar sperăm să fie bine”, spune o turistă.

„E ușor că nu bate vântul, dar să vedem. Facem baie, dacă nu”, spune o altă turistă.

Stand-up paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor. Iar competițiile sunt distracție curată.

„E epuizant dar extraordinar de frumos. A fost o experiență unicat”, spune un turist.

„Este un sport pentru toată lumea. Nu trebuie să-l știi ca să-l practici. Nu trebuie școală, pur și simplu te urci pe el, stai în genunchi, stai în fund și dai la rame”, spune un turist.

Irina este o turistă care a venit cu câinele pe placă. Îl cheamă Pixel și participă la toate competițiile. 

E greu să-ți ții echilibru cu câinele care se mișcă tot timpul și nu sta pe loc, dar e fun și s-a bucurat și el”, spune Irina.

De pe mal, turiștii s-au uitat ca la spectacol.

„Ai nevoie de multe abilități ca să poți să duci o cursă până la final”, spune o turistă.

„Cred că mi-ar fi teamă să particip. Nu știu să înot, spre rușinea mea și mi-ar fi destul de frică”, spune o altă turistă.

Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fideli kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens. O oră de kitesurfing costă 50 de euro. Cine a spus da provocării s-a îndrăgostit de acest sport.

„Mie-mi plac foarte mult sporturile extreme și pentru mine chiar a fost o provocare de la bun început”, spune o turistă.

„Poți să-l practici și normal, adică doar să stai pe apă și să mergi liniștit și-atunci este ca mersul pe jos sau poți să-l duci la extrem, să faci sărituri înalte”, spune un turist.

A fost cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc: e vremea concediilor iar weekendurile sunt pline de distracții. 120.000 de turiști au ocupat 80% din capacitatea oficiala de cazare. La aceștia s-au adăugat cei care sunt cazați la particulari, la rude sau prieteni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233