dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Alessia, înger salvator pentru un alt copil

CONSTANȚA. Alessia, înger salvator pentru un alt copil
17 octombrie 2020
Publicitate

Poți fi erou la orice vârstă. Ne demonstrează Alessia, o fetiță de un an și cinci luni, din Constanța, care a făcut o familie fericită, salvând viața băiețelului lor. Ayan, în vârstă de trei ani, nu s-a putut bucura de copilărie din cauza bolii de care suferă. Însă, cu ajutorul Alessiei, speră să se facă bine.

La doar un an și cinci luni, Alessia a suferit și a plâns mai mult decât orice alt copil de vârsta ei. Avea șase luni când a fost diagnosticată cu Atrofie Spinală Musculară tip 1 (SMA-1), o boală rară și gravă, care-i atacă neuronii din măduva spinării și din trunchiul cerebral, ducând la pierderea masei musculare, scăderea forței și atrofia musculară.

Însă, familia constănțeană a refuzat să-și lase copilul distrus de această boală, așa că au apelat la bunăvoința tuturor oamenilor ce-și doreau s-o ajute pe micuța Alessia să obțină șansa la o viață „normală”. Unicul tratament eficient pentru SMA-1 se numește Zolgensma și costă 2,1 milioane de dolari.

Asociația pentru Micuțul Noel s-a implicat în acest caz și au creat pe Facebook pagina „Împreună pentru Alessia”. Povestea micuței a impresionat atât de mulți oameni încât aceștia și-au unit forțele și, în numai 12 săptămâni, au depășit suma ce trebuia strânsă inițial, ajungând la 2,5 milioane de dolari. După ce suma a fost strânsă, pe pagină a fost prezentat cazul lui Ayan, un băiețel de trei ani ce sferă de aceeași boală.

Bucuria familiei s-a amplificat chiar a doua zi, când au aflat că Alessia a fost aleasă la loteria organizată de Novartis, producătorul medicamentului pe care urmau să-l achiziționeze, și va primi tratamentul vital în mod gratuit. Prin intermediul unei postări pe Facebook, mama Alessiei a împărtășit această bucurie cu toate persoanele ce i-au ajutat să strângă fabuloasa sumă de bani și a anunțat că toți banii strânși vor fi donați către Ayan.

Am aflat această veste ieri seară și abia mi-am putut reveni din șoc și de emoții. Nu știu să vă explic ce simt, este ca și cum Alessia a câștigat viață de două ori, o dată prin voi și o dată prin voia destinului. În momentul în care am aflat că Alessia va primi tratamentul gratuit, am știut că este dorința lui Dumnezeu de a salva doi copii, Alessia și Ayan. (...) Acest lucru înseamnă că toți banii strânși pentru tratamentul Alessiei îi vor reveni lui Ayan. Ayan va lua locul Alessiei la Budapesta, urmând să înceapă demersurile pentru programare și administrarea tratamentului”, spune Beatrice Tatariu, mama fetei.

Asociația pentru Micuțul Noel s-a implicat în cazurile a trei copii, Noel, Alessia și Ayan, pentru care au reușit să strângă sumele necesare tratamentului. În momentul de față îl ajută pe Ștefan, un băiețel de doi ani și opt luni, ce suferă tot de Atrofie Spinală Musculară tip 1 (SMA-1).

Cei care doresc să-l ajute o pot face donând la Banca Transilvania:

RON: RO33BTRLRONCRT0532233601

EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601

USD: RO84BTRLUSDCRT0532233601

Beneficiar: Asociaţia pentru Micuţul Noel

De asemenea, se pot face donații pe PayPal (https://paypal.me/asociatiaNoel), pe site-ul ONG-ului (www.asociatianoel.ro), sau prin transfer pe BT Pay sau Revolut la numărul de telefon 0752.076.131.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233