dobroge.tv

Live

Midiile, atracțiile culinare ale toamnei

19 octombrie 2020
Publicitate

Pe litoral s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun şi foc de lemne, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele turiştilor care vin la Constanța pentru ele, chiar şi toamna sau iarna. Patronul unui local din nordul staţiunii Mamaia îşi atrage în acest fel clienţii indiferent de sezon iar ei sunt mai mult decât încântaţi de idee.

Cătălin Spiridon s-a pregătit cum se cuvine şi a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul şi ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

Am pus uleiul la încins, adăugăm scoicile, unt, usturoi, pătrunjel, adăugăm vinul pentru a le da savoare, sare, piper, capacul deasupra și asta e rețeta”, spune bucătarul Cătălin Spiridon.

N-ai cum să rezişti unui asemenea show fără să ţi se facă poftă. Practic e imposibil să rezişti aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaş, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ieftin şi uşor de gătit. Un răsfăţ culinar de care te poţi bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata. Fiecare bucătar însă, are reţeta lui proprie.

Știm că sunt gata atunci când ele se vor deschide complet. Și foarte important este să le acoperim pentru a ajuta aburul să le pătrundă. Sunt făcute în sos de vin, iar vinul în combinație cu untul le dă o savoare deosebită”, mai spune bucătarul

Dacă gătiţi scoici acasă, trebuie să le curăţaţi foarte bine, să folosiţi ingrediente aromate şi să nu le aruncaţi direct în tigaie. Înainte de asta, căliţi nişte ceapă, usturoi sau ghimbir care vor servi drept bază pentru sosul în care se vor scălda midiile.

Meteorologii aduc veşti bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară iar weekend-ul următor vom avea 22 de grade Celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral şi o cură de fructe de mare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233