Live

Midiile, atracțiile culinare ale toamnei

Pe litoral s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun şi foc de lemne, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele turiştilor care vin la Constanța pentru ele, chiar şi toamna sau iarna. Patronul unui local din nordul staţiunii Mamaia îşi atrage în acest fel clienţii indiferent de sezon iar ei sunt mai mult decât încântaţi de idee.
publicat pe 19 octombrie 2020
Denisa Apostol

Cătălin Spiridon s-a pregătit cum se cuvine şi a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul şi ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

Am pus uleiul la încins, adăugăm scoicile, unt, usturoi, pătrunjel, adăugăm vinul pentru a le da savoare, sare, piper, capacul deasupra și asta e rețeta”, spune bucătarul Cătălin Spiridon.

N-ai cum să rezişti unui asemenea show fără să ţi se facă poftă. Practic e imposibil să rezişti aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaş, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ieftin şi uşor de gătit. Un răsfăţ culinar de care te poţi bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata. Fiecare bucătar însă, are reţeta lui proprie.

Știm că sunt gata atunci când ele se vor deschide complet. Și foarte important este să le acoperim pentru a ajuta aburul să le pătrundă. Sunt făcute în sos de vin, iar vinul în combinație cu untul le dă o savoare deosebită”, mai spune bucătarul

Dacă gătiţi scoici acasă, trebuie să le curăţaţi foarte bine, să folosiţi ingrediente aromate şi să nu le aruncaţi direct în tigaie. Înainte de asta, căliţi nişte ceapă, usturoi sau ghimbir care vor servi drept bază pentru sosul în care se vor scălda midiile.

Meteorologii aduc veşti bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară iar weekend-ul următor vom avea 22 de grade Celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral şi o cură de fructe de mare.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Amintiri de Crăciun, în pandemie: ședințe foto cu decoruri de poveste

O mașinărie care face zăpadă artificială este bucuria copiilor. Costă câteva sute de euro și este una dintre...

CONSTANȚA. Iluminatul festiv de sărbători, mai modest decât în anii precedenți

În municipiul Constanța și-au făcut apariția, timid, primele ornamente festive. Este unul dintre semnele că...

Sfântul Apostol Andrei, sărbătorit în pandemie

„Niciodată nu mi-a fost teamă și nici nu îmi este că ne-am putea infecta la Sfânta Liturghie, nu!”, spune o...

CONSTANŢA. Pomii fructiferi au înflorit în noiembrie: ''Încălzirea globală există și trebuie să ne adaptăm din mers''

În stațiunea Mamaia au înflorit corcoduşii. Pomii udați de ceața ultimelor două săptămâni și scăldați în...

CONSTANŢA. Vremea frumoasă i-a făcut pe constănţeni să uite de carantină! Autorităţile îndeamnă oamenii să rămână în case

Soare și plajă- este peisajul de care s-au bucurat constănțenii, la sfârșit de noiembrie. Această bunică a...

Hectare de mizerie în mijlocul Constanței

Ștefan este în vizită în Constanța. L-am întâlnit în timp ce trecea pe lângă fosta baza R.A.T.C. Privea...

CONSTANŢA. Şoferii contestă proiectul prin care circulația trotinetelor pe drumurile publice să fie reglementată: ''Sunt periculoase''

Traficul aglomerat îi face pe tot mai mulți constănțeni să găsească alternative de transport. Trotinetele...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233