dobroge.tv

Live

Turismul din România, paralizat de coronavirus

20 octombrie 2020
Publicitate

Milioane de oameni au rărit excursiile în acest an. Cei mai mulți dintre constănțeni vor sări și peste concediul de iarnă. Dacă în alți ani, Anul Nou îi prindea pe aceștia în vacanțe exotice sau la munte, anul acesta, oamenii aleg să stea acasă de sărbători. Acest lucru se vede și la încasările foarte mici din industria turismului.

Când vine vorba de plecat în concediu, constănțenii nu se grăbesc să-și rezerve vacanțele. Unora le este teamă de virus, alții și-au anulat călătoriile plănuite anul acesta și sunt nesiguri că vor reuși să mai plece în vreuna.

Din păcate nu, că mi-este frică. Singura călătorie o voi face la București, la copii. Vara asta am avut programate două călătorii, una în Turcia, alta în Italia. Le-am anulat pe amândouă că nu s-a putut. Era în perioada de strictă opreliște pentru excursii. Nu am putut să merg”, a declarant o constănțeancă.

Dacă în anii trecuți, constănțenii își plănuiau în această perioadă concediul de iarnă, anul acesta sunt rezervați în ceea ce privește călătoritul.

Oamenii sunt de părere că nici la noi în țară nu mai este sigur să-ți faci vacanța și că și mersul la munte este riscant. Județe precum Brașov, Prahova, Alba au multe cazuri de Covid-19 și riscă să intre în scenariul roșu.

Din cauza situației în care ne aflăm deocamdată, pandemia evoluează foarte nasol pentru toată lumea și decât să îmi fac planuri dinainte și după să aflu pe ultima sută de metri că o să se năruie, mai bine îmi fac atunci”, spune un constănțean

Cei care se avântă să călătorească de sărbători, aleg destinații de la noi din țară. Totuși, scăderile sunt destul de mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În această perioadă sunt puține rezervări pentru sărbători, pentru revelion sau Crăciun, dar îi vedem că vin cu mai mare încredere. Destinațiile sunt în România în acest an, atât în zona Bucovinei, în Valea Prahovei sau spre Alba. Zona Neamțului iarăși are niște zone foarte interesante de cazare”, declară Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

Oamenii se gândesc cu mare atenție dacă se mai încumetă să călătorească. Last-minute pare a fi conceptul cheie în materie de concedii în 2020.

Cu toate acestea, agențiile de turism vin cu câteva variante. Bulgaria și Grecia sunt printre destinațiile care au scăpat de lista galbenă, însă există și destinații mai exotice, precum Tanzania.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233