dobroge.tv

Live

Turiştii au început să-şi rezerve vacanţa pentru 2024. Au fost lansate și pachetele din programul ''Înscrieri Timpurii''- prețurile la cazare sunt și cu 50% mai ieftine

06 septembrie 2023
Publicitate

Nici bine nu s-a încheiat sezonul estival că românii se gândesc deja la vacanța de vara viitoare. Telefoanele agențiilor de turism au început să sune, iar primele rezervări au fost făcute. Mai mult, au fost lansate și pachetele din programul „Înscrieri Timpurii” 2024. Tarifele sunt și ele mai mici pentru cei care aleg să-și rezerve de pe acum sejurul pe lioralul Mării Negre. La hoteluri înscrie în program prețurile la cazare sunt și cu 50% mai ieftine.

Sezonul vacanțelor pe litoralul românesc a ajuns aproape la final, iar unii turiști se grăbesc să își achiziționeze sejururile la Marea Neagră pentru vara viitoare încă de acum. Primele rezervări în hotelurile din stațiunile de la mare pentru 2024 au fost deja făcute.

„Privit în ansamblu, sezonul 2023 a fost unul destul de complicat pentru operatorii de turism de pe litoral. Totuși, agenția noastră a reușit să se adapteze contextului și să înregistreze o creștere a rezervărilor cu 25% față de anul trecut. (…) Litoralul nu a dus lipsă de turiști, cele mai aglomerate intervale fiind finalul lunii iunie și jumătatea lunii august. Unii dintre ei, în general turiști fideli acestei destinații, ne-au contactat pentru a-și rezerva sejurul din 2024 chiar din momentul în care și-au încheiat concediul de anul acesta”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Mulți români preferă să-și rezerve din timp vacanța pe litoral pentru a beneficia de avantajele pe care le presupune programul „Înscrieri Timpurii”, respectiv un discount de până la 50% și posibilitatea de a plăti pachetul în tranșe.

„Tot mai mulți turiști includ pe lista criteriilor în funcție de care aleg o unitate de cazare pe litoral accesul la plajă privată sau piscină, șezlongul ca parte din costul pachetului, variantele de petrecere a timpului liber și opțiunile de distracție. Cele mai căutate sunt hotelurile de 3 și 4 stele”, a adăugat Ionuț Nedea.

În sezonul estival 2023, valoarea medie a unei vacanțe pe litoralul românesc a fost de 546 de euro pentru două persoane, menținându-se la un nivel similar celui din 2022. Din totalul rezervărilor, 26% au fost achitate cu vouchere de vacanță. Durata medie a sejurului a fost 4,8 nopți.

Potrivit celor aproape 12.000 de turiști care au oferit feedback la finalul sejururilor petrecute pe litoral, curățenia din hoteluri a fost evaluată cu nota 8.59 din 10, serviciile primite – cu 8.28, poziționarea hotelului – cu 8.99, iar personalul hotelului – cu 8.56. Peste 36% din totalul celor care au ales litoralul românesc în această vară sunt din Capitală. Pe locul secund se află județul Prahova.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233