dobroge.tv

Live

Muzeele și galeriile de artă, în vreme de pandemie

21 octombrie 2020
Publicitate

Pandemia a golit muzeele și galeriile de artă, care au avut de suferit în această perioadă. Numărul vizitatorilor a scăzut dramatic și deși administratorii au luat toate măsurile necesare de siguranță, constănțenii recunosc că nu au mai vizitat un muzeu de mult timp.

Deşi s-au redeschis în luna mai, la finalul stării de urgenţă instituite în România, nu au putut recupera prea mult din numărul vizitatorilor care le treceau pragul în anii trecuţi. Deschiderea muzeelor într-o perioadă în care nu existau prea multe variante de divertisment, a fost considerată de mulţi o idee bună. Însă nu a fost pusă și în practică. Unii constănțeni n-au vizitat un muzeu de ceva vreme, iar dacă au făcut-o, nu au ales muzeele de la malul mării.

Acum ceva timp, în Italia, nu în România, din păcate”, spune o constănțeancă.

Acum 2 ani în București, iar anul trecut în altă țară”, declară o tânără.

Conform reprezentanților instituției, numărul celor care trec pragul muzeului nu este prea mare, iar acest lucru se reflectă în vânzarea biletelor la muzeele constănțene. Totuși, iubitorii de frumos, au rămas client fideli și în vreme de pandemie.

Sigur că sectorul a fost afectat puternic pentru tot ce înseamnă planul nostru expozițional. A suferit nenumărate mutații, avem planificate festivaluri, expoziții, din străinătate, din țară. Sigur, oamenii pregetă să mai vină și este firesc să se întâmple așa”, declară Doina Păuleanu, director Muzeul de Artă Constanța.

La Muzeul de Artă s-au luat măsuri speciale pentru dezinfectare. Operele trebuie bine protejate de vaporii emanați de substanţele folosite.

Avem tunele cu raze ultraviolete pentru dezinfectarea tuturor celor care intră. Avem, de asemenea, aparate cu oxigen care omoară tot ce mișcă. Avem certitudinea că spațiul este curat din punct de vedere al virusurilor și microbilor care circulă”, menționează Doina Păuleanu, director Muzeul de Artă Constanța.

Puținii vizitatori care pășesc acum prin sălile goale ale muzeului, se pot desfăta fără nicio grijă, pentru că nu îi grăbește nimeni. Muzeele sunt acum o adevărată oază de liniște sufletească, în timp ce lumea de afară este copleșită de pandemie.

Dacă iubești arta, este o perioadă perfectă să te duci la Muzeul de Artă. Nu există cozi, nu te grăbește nimeni și poți să admiri liniștit creațiile marilor maeștri.

Până pe 14 noiembrie, constănțenii dornici pot admira la Muzeul de Artă, expoziția temporară „Maeștrii artei moderne românești”, care propune o selecție de lucrări ale unor pictori celebri precum Theodor Aman sau Nicolae Tonitza.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233