dobroge.tv

Live

Parcările, așteptate și de bicicliști: proiectul de lege a fost adoptat de Parlament

21 octombrie 2020
Publicitate

Locuri de parcare pentru bicicliști – este noul proiect de lege adoptat de către Parlament. Conform proiectului, ar urma ca piețele, autogările, clădirile de utilitate publică, precum și unitățile de învățământ să fie prevăzute cu structuri metalice cu dispozitive antifurt. Aceste locuri special amenajate trebuie să permită parcarea a minimum 10 biciclete.

Să fii biciclist poate fi o adevărată bătaie de cap, mai ales în Constanța. Pe lângă șoferii neatenți, cei care merg pe bicicletă se confruntă de ani buni cu problema lipsei locurilor de parcare. Când vine vorba de rezolvarea treburilor prin oraș și parcarea bicicletei, oamenii sunt inventivi și încearcă să se descurce după posibilități.

De stâlp...o leg de un stâlp sau de un copac. Parcări pentru biciclete nu sunt”, declară o constănțeancă.

E asigurată, are lacăt pe ea, are lanț. Îi mai rog frumos pe băieții de la firmele de pază să se uite la ea”, declară un bicicliști.

Noul proiect vine ca o gură de aer proaspăt. Astfel, spații precum clădiri de utilitate publică, piețe agroalimentare, târguri, autogări, unități de învățământ preuniversitar și stațiile de cale ferată, ar urma să fie prevăzute cu locuri de parcare.

Bicicliștii văd acest lucru ca pe o normalitate și spun că ar fi firesc ca într-un oraș european al anului 2020 să existe parcări și pentru vehiculele lor.

Dacă legea va fi promulgată, același lucru se va întâmpla și în apropierea unităților de învățământ preuniversitar. Astfel că, elevii vor beneficia de locuri special amenajate pentru a-și parca bicicletele.

Ceea ce este corect. Haideți să ne uităm la țările astea mai avansate ca noi. În țările superdezvoltate, la serviciu se merge numai cu bicicleta. Noi românii ne-am făcut foarte comozi, vrem numai la mașini mici. Ăsta e cel mai bun mijloc de transport”, declară un biciclist constănțean.

Nu numai lipsa parcărilor pentru biciclete îi nemulțumește pe constănțeni. Aceștia se plâng că pistele pe care sunt nevoiți să circule sunt puține și denivelate.

Și pista asta este bătaie de joc, pista asta e în valuri. Dacă vrei să mergi cu adevărat pe bicicletă, trebuie să mergi pe trotuar și deranjezi persoanele. Nu se face nimic. Nu sunt doriți bicicliștii, mai ales. Nu sunt dorite mișcarea, sportul. Nu sunt dorite, cel puțin în orașul Constanța”, spune o biciclistă.

Până să ajungem acolo, pe unde să circulăm cu bicicleta? Că pistele de biciclete sunt numai pe partea asta pe aici, pe urmă urcă pe sus și e o anomalie ce au făcut ăștia, că de la Capitol încolo până la Tomis III, au făcut porțiune de piste de biciclete pe trotuar și dai peste călătorul de pe trotuar”, afirmă un cetățean.

Legea privind montarea structurilor pentru parcarea bicicletelor urmează să meargă la promulgare și este binevenită, spun constănțenii. Dacă aceste dispoziții se vor pune în vigoare, nerespectarea actului normativ este sancționată cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233