dobroge.tv

Live

„Armă” esențială pentru polițiști: 171 de body-camera au intrat în dotarea Poliției Constanța

21 octombrie 2020
Publicitate

Mulți cetățeni se plâng de abuzul oamenilor legii. Iar pe de altă parte, nu sunt puțini nici polițiștii care sunt agresați în timpul misiunilor. Pentru clarificarea unor astfel de situații, polițiștii constănțeni au o „armă” esențială: camere care înregistrează audio-video, montate pe uniforme. 171 de body-camera au intrat în dotarea Poliției Constanța. Și nu sunt singurele echipamente care îi ajută pe oamenii legii în misiunile pe care le au.

Polițiștii rutieri constănțeni au în dotare, de curând, camere care sunt montate pe uniforme. Dispozitivele înregistrează audio și video toate interacțiunile cu cetățenii.

Aceste camere pot fi considerate o adevărată armă a polițiștilor. Îi ajută pe oamenii legii în posibile situații de agresiuni verbale sau fizice, dar și când sunt acuzați de diferite abuzuri.

Oamenii legii spun că dispozitivele reprezintă un adevărat avantaj la fiecare tip de intervenții.

Este un plus pentru munca de poliție și ne ajută foarte mult în activitățile operative pe cale de desfășurăm în teren. Având probă video nu mai există urmă de îndoială atunci când unii cetățeni contestă modul nostru de acțiune. De asemenea ne protejează și pe noi împotriva ultrajelor și atitudinii, să zic nepotrivite, a unora dintre conducătorii auto”, spune agent de poliție Ionuț ANTON, Biroul Rutier Constanța.

La rândul lor, constănțenii spun că este o investiție binevenită. Și oamenii legii, și cetățenii au de câștigat, sunt de părere oamenii.

E ok pentru că se pot identifica neregulile. Adică dacă un șofer conduce neregulamentar, să poată fi analizat tot ce se comunică”, spune o constănțeancă.

Foarte bine, e dotat. Bineînțeles că îi ajută și pe noi, în momentul în care vedem, respectăm regulile”, spune un șofer.

În total, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a primit 171 de body-camera.

Acestea au fost repartizate în principal colegilor de la Ordine Publică și Rutieră, adică polițiștilor care interacționează în mod curent cu cetățenii, dar și cei care ajung prima oară și sunt solicitați la evenimente”, declară Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Poliția Constanța a fost dotată în ultima perioadă și cu mașini noi, pistoale, veste anti glonț sau bastoane cu electroșocuri. Achizițiile au fost făcute din fondurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul demersurilor pentru îmbunătățirea intervențiilor și serviciului pus în slujba comunității.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233