dobroge.tv

Live

Sondaj făcut de o platformă de recrutare online: 4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu

22 septembrie 2023
Publicitate

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu. La fel de mulți cred că o discuție cu managerul pe acest subiect le-ar putea aduce o majorare de maximum 10%. De asemenea, aproape 50% dintre români spun că banii pe care îi primesc la sfârșitul lunii sunt ok, dar că s-ar putea și mai bine. Cel puțin asta arată datele făcute de o platformă de recrutare online.

Aproape 40% dintre participanții la cel mai recent sondaj făcut de o platformă de recrutare online au spus că nu sunt mulțumiți de salariul lor, iar 10,7% au spus că banii pe care îi primesc sunt ok.

O eventuală renegociere salarială pare a fi o soluție pentru un procent destul de mic de angajați. De asemenea, puțin peste 40% spun că, o discuție în acest sens, ar putea să le aducă un plus de maximum 10%, iar 37,7% cred că ar putea obține între 10% și 20%.

„Mulți candidați se plâng de faptul că nu sunt buni negociatori ai propriilor salarii și că o astfel de discuție cu managerul lor le provoacă o stare accentuată de disconfort. (...) 35,3% au primit o mărire doar după ce au cerut-o, în timp ce pentru 16,6% este greu să facă o estimare”, a declarat Ana Călugăru, Head of Communications la cea mai mare platformă de recrutare online din România.

32,1% dintre respondenți se plâng de faptul că, deși încearcă să negocieze, rar li se întâmplă să obțină suma dorită. 20,9% recunosc că nu le place și nu se descurcă deloc să negocieze, de aceea acceptă mereu oferta propusă de angajator.

„39,6% dintre participanți nu și-au mai negociat salariul de la angajare, în timp de 19,5% au făcut acest lucru la începutul anului. Pentru 18,4% a trecut mai mult de un an de la ultima negociere, iar 6,5% au trecut prin această etapă în ultima lună. 15,8% spun că nici nu-și mai amintesc când s-a întâmplat ultima oară acest lucru.”, mai arată sondajul.

Atunci când vor să obțină o mărire salarială, 54,6% adoptă metoda clasică de a prezenta managerului realizările profesionale pe care le-au avut în ultima perioadă. 14,8% spun direct că nu se mai simt motivați de salariul actual, iar 10% justifică această cerere prin creșterea prețurilor din ultimul an.

„O altă strategie la care angajații au apelat destul de mult în ultimul an a fost aceea de a veni cu o contraofertă primită din partea unui alt angajator. Nu este neapărat o variantă câștigătoare și mulți manageri tind să aibă o reacție adversă față de angajații care procedează astfel”, a adăugat Ana Călugăru.

Pe de altă parte, în cazul în care nu primesc mărirea salarială așteptată, 41% dintre angajați încep să își caute un job nou, iar 23,9% chiar îi spun textual managerului că vor începe să facă demersuri în acest sens. Mai mult, cei foarte nemulțumiți de jobul actual, adică 11,2% ar accepta și un salariu cu maximum 10% mai mare. Sondajul a fost realizat în luna septembrie a acestui an, pe un eșantion de 1.389 de respondenți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233