dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni cer să fie testați pentru COVID-19

22 octombrie 2020
Publicitate

Elevii constănțeni vor să fie testați pentru COVID-19. Asta solicită Consiliul Județean al Elevilor, alături de colegii lor din întreaga țară. Aceștia spun că se tem pentru sănătatea lor și că este nevoie de o testare în masă. În Constanța, aproximativ 100 de elevi, zeci de profesori și studenți au fost confirmați cu noul coronavirus.

Elevii cer și siguranță, pe lângă un proces educațional adecvat, în această perioadă. Reprezentanții acestora spun că se tem pentru sănătatea lor și a celor apropiați. Fără o testare în masă, nu se poate ști cine este infectat sau nu.

Ne este frică pentru că nu știm niciodată dacă avem un coleg sau un profesor infectat. Poate e asimptomatic, poate are o cunoștință care a luat contact și care a fost infectată. Deci da, frica există și este un risc pe care noi toți ni-l asumăm atunci când venim la școală”, declară Silviu Morcan, președinte Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

Iar elevii constănțeni nu au fost imuni la noul coronavirus.

De la începutul anului școlar și până în prezent, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, aproximativ 100 de elevi din Constanța au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, în aceeași perioadă, zeci de cadre didactice și studenți s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

Numărul de infectări care au apărut în unitățile de învățământ din județ, dar și din țară, i-a determinat pe elevi să solicite testarea pentru virusul SARS-CoV2.

Am considerat că este absolut imperios ca testările să se facă masiv. Mai ales în perioada aceasta când este și sezonul gripal și vedem că tot mai multe școli se închid. Și vedem că multe școli nu au dotările necesare pentru a continua educația de acasă, de care se tot vorbește. Și atunci, este mult mai fezabil să faci testări ca să poți să ții elevii la școală și să asiguri o izolare a celor care sunt infectați, decât să treci în online cu dotări care nu există în unele situații”, menționează Silviu Morcan, președinte Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

Ideea de testare în rândul elevilor, dar și personalului didactic, este susținut și de profesori. Aceasta este și părerea directorului de la Colegiul „Mircea cel Bătrân”. Aici, nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

Este utilă în colectivitate o asemenea testare. Noi în unitatea noastră am făcut la începutul anului școlar testarea întregului colectiv de profesori și, cred eu, ca și asta ne-a dat o siguranță mai mare în activitate”, declară Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

Consiliul Elevilor spune că fondurile pentru o posibilă testare ar trebui să fie asigurate de autoritățile centrale în colaborare cu cele locale. În Constanța, la începutul anului școlar, cadre didactice din unitățile de învățământ din municipiu au fost testate pentru virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233