22 de tablouri care vorbesc despre lumea vegetației pot fi admirate toată luna octombrie de către constănțeni la Art Gallery
22 de tablouri care vorbesc despre lumea vegetației pot fi admirate toată luna octombrie de către constănțeni la Art Gallery. Vernisajul expoziției de pictură „Roze și mărgăritare”, cu lucrări semnate de Anca Caba vorbesc despre o poezie a formelor şi culorilor, cu care divinitatea a înzestrat natura și pe care doar omul este capabil să o transpună în operele artistice. Mai mult, picturile exprimă sentimentul de nostalgie și admirație față de natură și totodată emoțiile sunt transpuse într-un peisaj vegetal desprins parcă dintr-o poveste.
Natura a fost sursă de inspirație pentru Anca Caba. Talentul și curiozitatea de a descoperi tainele și frumusețea vegetației au făcut-o pe artistă să exprime prin tablourile sale o forță extrem de puternică ce amplifică impactul vizual și a reușit totodată să scoată în evidență amprenta pe care divinitatea și-a pus-o asupra întregii naturi. Este vorba despre Vernisajul expoziției de pictură „Roze și mărgăritare” în care este prezent și un autoportret care funcționează ca o declarație a asumării propriei confesiuni artistice.
„Vernisăm expoziția personală care conține o serie de 22 lucrări. 21 de lucrări vegetale și un autoportret făcut anul acesta. Nu este intitulat întâmplător ,,Roze și Mărgăritare”, marea varietate a vegetalelor din această expoziție este reprezentată de roze pe care le regăsim în asfințit, în lumina soarelui”, a spus Anca CABA, expozant.
Anca Caba este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța, din anul 2021 și a participat până în
prezent la mai multe conferințe, tabere de pictură și a expus lucrările sale în mai multe expoziții colective. Picturile propun un univers liric, cu un limbaj plastic elaborat prin care privitorul este transpus într-un peisaj natural de poveste.
„Expoziția este realizată de așa natură încât să mulțumească atât publicul amator, dar și publicul axat pe zona nonfigurativă atât degustată în zilele noastre”, a mai spus Anca CABA, expozant.
„Lucrările vorbesc despre o dimensiune a sensului propriu al florilor și a grădinii, dar și despre o dimensiune metafizică a acestora. Florile sale se regăsesc fie în expresii plastice care denotă suculența, fie în mase amorfe unde se amestecă cu grădinile cu vegetația în general, spunând povestea etapelor prin care trece natura în evoluția sa”, a spus Cristina GELAN, Lect. Univ. Dr. Facultatea de Arte, Univ. „Ovidius” Constanța.
Expoziția este deschisă publicului iubitor de artă pănă pe 22 octombrie.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

