dobroge.tv

Live

Primul festival de fotografie din Constanța, la Muzeul Național de Istorie

23 octombrie 2020
Publicitate

Vernisaj de fotografie la Constanța. Zeci de imagini inedite vor putea fi admirate timp de patru zile la malul Mării Negre. Cei care vor trece pragul galeriilor vor porni într-o călătorie prin lumea urbană sau rurală a Dobrogei. Nici poluare nu a fost uitată. Una dintre expoziții prezintă rolul și impactul plasticului în memoria afectivă și în spațiul social.

Primul festival fotografic a ajuns la Constanța. FOTOfest2020 își propune să redefinească spiritul artistic al orașului nostru, precum și al Dobrogei. În cadrul vernisajelor sunt expuse mai mult teme fotografice variate, reunite sub conceptul „UMANITATE”.

Un festival care dorește să introducă în circuitul cultural fotografia în orașul Constanța”, declară Iulia Pană, organizator FOTOFest 2020

Nouă artiști din Constanța și din țară și-au expus fotografiile în cinci zone cheie ale orașului. Unul dintre aceștia a prezentat în cadrul vernisajului o serie de imagini din zona Dobrogei făcute în perioada 2014-2019. Mai exact, este vorba de viața a două comunități de etnie turcă.

Fiecare fotografie are o identitate proprie poate fi privită fără să fie relaționată cu celelalte. Singurul criteriu care le leagă este tocmai problema timpului, temporalitatea pe care o resimțim fiecare subiectiv când privim aceste imagini”, menționează Corneliu Sarion, expozant „Childhood lights”.

Arta urbană poate fi și ea admirată în fotografiile unui artist la început de drum.

Fotografia pe care o fac eu este o fotografie de stradă, minimalistă de cele mai multe ori alb negru. Henri Cartier-Bresson spunea că fotografia nu este făcută cu aparatul ci cu ochiul, inima și cu mintea”, declară Magda Fuler, expozant „Urban Geometry” .

O altă expoziție, poate chiar și cea mai interesantă este prezentă la „Galeriile de Artă”. Numită „Plastic. Intim. Colectiv”, aceasta reprezintă un experiment fotografic care propune explorarea lumii interioare a plasticului și a locului pe care acesta îl ocupă între Om și Natură.

Astăzi se vorbește despre cât de rău face plasticul, despre cât de mult poluează acesta. Toată lumea vorbește despre cât de mult plastic este în mediu, mai puțin de cât plastic este în propria noastră memorie”, declară Georgiana Vlahbei, expozant „Plastic. Intim. Colectiv”.

Expoziția de fotografie a fost marcată de un moment de live performing numit „‘94 – future: life in Plastic” și realizat de către performerul, Alina Tofan.

Vernisajele vor avea loc la Galeriile de Artă, Muzeul Național de Istorie și Arheologie, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Teatrul de Stat Constanța și Galeria Epicentru. Acestea vor fi deschise publicului de la Constanța până pe 25 octombrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233