dobroge.tv

Live

Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi o locuință

26 octombrie 2020
Publicitate

Ce trebuie să știi atunci când îți cumperi un apartament? Pe lângă preț, contează foarte mult și documentația tehnică, stadiul imobilului sau facilitățile unui ansamblu rezidențial. Acestea sunt principalele lucruri de care se interesează viitorii proprietari, spun studiile. Am consultat experți în domeniu, care ne explică secretele din domeniul imobiliar.

Materialele folosite la construcția unui bloc sunt analizate cu mare grijă de potențialii cumpărători. Potrivit unei cercetări iSense Solutions, oamenii sunt atenți la detalii precum: tipul de structură de rezistență, zidăria interioară și exterioară. Sunt aspecte la care sunt foarte atenții și proiectanții și care contează foarte mult în realizarea unui imobil. De exemplu, inclusiv în termosistemul unei clădiri se pot găsi mai multe elemente.

Însă, pe primul loc atunci când vine vorba de „curiozitățile” pe care le au viitorii cumpărători se află documentațiile tehnice ale clădirii. Sunt foarte importante, spun și specialiștii, iar în lipsa lor, o viitoare locuință ar fi pusă sub semnul întrebării. Nu numai un contract de vânzare-cumpărare contează.

Cadastrul, adică planul de amplasament și delimitarea imobilului, un extras de carte funciară și o intabulare”, spune Alexandru Bizu, inginer constructor.

Materialele și documentațiile nu sunt singurele aspecte care contează atunci când o persoană vrea să își cumpere o nouă locuință.

Oamenii sunt interesați să afle și când va fi gata construcția, iar cercetările arata că viitorii proprietari prefera un apartament într-un ansamblu finalizat sau aproape de finalizare.

În top se mai găsesc și facilitățile pe care le poate oferi ansamblul rezidențial în care urmează să locuiască un potențial cumpărător.

Dacă ai copii, un parc, un loc de joacă. Este foarte important. Trebuie să pleci mereu cu mașina, să faci naveta. Dacă stai la periferie, cum stăm noi, faci un sfert de oră până în centru”, spune un constănțean.

Caută să aibă toate facilitățile în jurul locuinței, respectiv grădiniță, școală, piață și mijloace de transport în comun”, spune Marius Coman, agent imobiliar.

Bineînțeles, oamenii se interesează și de preț atunci când se hotărâsc să își cumpere o nouă locuință.

Dacă poți să cumperi un apartament, poți. Dacă nu ai posibilitate, nu cumperi”, spune un constănțean.

Să-ți permiți să-l plătești cu banii jos pentru că este o dobândă foarte mare. Un apartament nou, dacă îți permiți și ai bani să-l cumperi, începe de la 39.900 de euro în zona Mamaia este superb”, declară o constănțeancă.

În ultima perioadă, prețurile din domeniul imobiliar au înregistrat o creștere. Experții estimează că la sfârșitul anului 2020 – începutul anului 2021 locuințele se vor ieftini.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233