dobroge.tv

Live

Violența domestică încă face victime în România

24 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sâmbătă, la nivel mondial, se sărbătorește Ziua Internațională pentru Eliminarea Violeței asupra Femeilor. La Constanța, evenimentul a fost marcat în avans. Mai multe reprezentante ale unei asociații locale, împreună cu specialiști și alți constănțeni, au desfășurat o sesiune de discuții pentru identificarea de soluții pentru combaterea acestui fenomen care face în continuare numeroase victime, dar mai ales conștientizarea lui.

Aproximativ 50 de persoane, femei și bărbați, specialiști, psihologi sau constănțeni interesați de subiect, au participat la mijlocul acestei săptămâni la un eveniment organizat pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violeței asupra Femeilor. Chiar dacă această zi se sărbătorește în mod tradiţional la nivel planetar în data de 25 noiembrie, întâlnirea de la Constanța a avut ca principal scop conștientizarea de către membrii comunității a acestui fenomen încă foarte pregnant în societatea noastră, dar și identificarea soluțiilor care să ducă la temperarea sa.

Aproape 80.000 de cazuri de violență domestică s-au produs în familiile din România, în primele 9 luni ale acestui an. Majoritatea au fost înregistrate în mediul rural, arată o situație făcută publică de Poliția Română. Potrivit oamenilor logii, creşterea este cu 4,9% faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre infracţiuni, 62% au fost loviri sau alte violenţe, 12% au fost ameninţări, 9% au reprezentat abandon de familie, 7% nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinele de protecţie şi 4% nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233