dobroge.tv

Live

S-a deschis Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, destinat industriei HORECA, la Constanţa. Ministrul Turismului: Omul gospodar își face vara sanie și iarna car

24 noiembrie 2023
Publicitate

Industria ospitalității este într-o continuă schimbare și evoluție. Patronii restaurantelor și hotelurilor de pe litoral trebuie să se adapteze mereu noilor tehnologii și cerințelor în schimbare ale consumatorilor. Turiștii au devenit din ce în ce mai pretențioși, așa că dacă vor ca unitatea lor de cazare să devină o opțiune, hotelierii trebuie să-și actualizeze serviciile. Mai mult, se dorește ca pe viitor, sezonul estival să fie prelungit și să nu se mai termine în luna septembrie.

De la sistemele de gestionare a proprietății la soluțiile de automatizare a proceselor, de la inteligența artificială la realitatea virtuală, tehnologia redefinește modul în care hotelurile și restaurantele operează și interacționează cu clienții. Preferințele turiștilor s-au schimbat, iar aceștia caută din ce în ce mai mult unități de cazare care să le ofere nu doar servicii de masă și relaxare, ci și confort în camere. La Constanța s-a deschis Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, destinat industriei HORECA.

“Trebuie să ne uităm în afara borcanului numit România, în afara borcanului numit litoral pentru că numai atunci vom sesiza trendurile de consum și vom ști ca OMD-uri să ne îmbrăcăm comunicarea, marketingul din care rezultă promovarea în funcție de aceste trenduri de consum”, a spus Anca NEDEA, director executiv Organizația Patronală Mamaia Constanţa.

“Omul gospodar își face vara sanie și iarna car. Trebuie să ne pregătim pentru viitorul sezon estival, în această perioadă, în acest interval de iarnă. Cumpără românește înseamnă să producem în România și să folosim toate aceste lucruri și echipamente tot în România”, a spus Ștefan Radu OPREA, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Expozițiile care prezintă inovații și tendințe în acest domeniu au devenit puncte centrale pentru profesioniștii din domeniul HORECA, oferind o platformă esențială pentru a explora cele mai recente tehnologii, strategii și idei care modelează viitorul ospitalității.

“Digitalizarea reprezintă în acelați timp o eficientizare a proceselor pe care le au toți cei din industria HORECA inclusiv cei care expun astăzi aici, producători de diverse echipamente, de diverse produse”, a precizat Ștefan Radu OPREA, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

De asemenea, turiștii caută experiențe unice și autentice, iar hotelurile și restaurantele se străduiesc să ofere servicii personalizate care să depășească așteptările. De la meniuri simple sau sofisticate la oferte de experiențe unice în cadrul unității de cazare, personalizarea devine o piesă cheie în atragerea și menținerea clienților. Toate acestea patronii de hoteluri le vor găsi la târg.

“Ceea ce ne interesează de fapt este ca acum toamnă spre iarnă să punem față în față cererea și oferta și să ne putem pregăti mai bine pentru sezonul care urmează”, a spus Corina MARTIN, președinte de onoare RESTO.

“Să vorbim de acum despre posibilitățile pe care litoralul românesc le oferă, să avem acel raport calitate-preț al serviciilor care să facă turiștii din România să aleagă ca destinație pentru relaxare litoralul românesc”, a spus Ștefan Radu OPREA, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

O altă problemă pe care o are litoralul românesc este perioada sezonului estival. Agenții de turism, agenții economici și hotelierii și-ar dori ca acesta să fie mai lung. În acest sens se caută soluții.

“Ca să putem extinde sezonul turistic, perioada sezonului touristic pe litoral și nu numai, după cum știm anul acesta se lansează un nou program balneo. Prin acest program încercăm să extinde acea perioadă să nu fie doar de câteva luni”, a spus George FULINA, director executiv Agenția pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii Constanța.

La târgul care va fi deschis până pe 26 noiembrie sunt prezenți 100 de expozanți care sprijină domeniul HORECA. Acesta are loc la Pavilionul Expozițional și este organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în parteneriat cu Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233