dobroge.tv

Live

ÎPS Teodosie, mesaj pentru constănțeni, de Sfântul Andrei

30 noiembrie 2023
Publicitate

Credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Apostol Andrei. Acesta a fost proclamat în 1997 Ocrotitorul Dobrogei. Mii de pelerini au ajuns la Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei“ pentru a se ruga și a săruta sfintele moaște. Peste 900 de mii de români își sărbătoresc onomastica. La bărbaţi, cel mai des întâlnit prenume este Andrei, iar la femei Andreea. Slujba Vecerniei a fost astăzi oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, la mănăstirea din apropierea localității Ion Corvin.

„În ultima zi a lunii noiembrie, pe 30, îl prăznuim pe Sf. Apostol Andrei. Cea mai importantă personalitate spiritual care a adus botezul în Hristos, ne-a făcut creștini și care ne-a chemat să fim moștenitori ai împărăției cerurilor. Nu oriunde, ci la peștera pe care a făcut-o biserică. Biserică nefăcute de mână unde a lăsat un mare har. Acolo este un har al sfințeniei, încât mulți din cei ce vin acolo se vindecă de boli și eu fac rugăciuni și-I pomenesc pe cei bolnavi. Iată, acum este vremea să ne întâlnim cu Sf. Apostol Andrei. Că de ziua pomenirii sale este prezent spiritual intens în peștera care-I poartă numele. De aceea, am chemat românii de pretutindeni să vină la peșteră să se închine.

S-a rugat ca toți românii să aibă o țară, plină, întreagă. S-a cinstit Sf. Apostol Andrei pe 30 noiembrie și apoi s-au adunat la Alba Iulia din toate provinciile delegate care au pecetluit unirea cu țara la 1 decembrie 1918. Acest moment este de referință pentru toți românii. Avem o țară atât de frumoasă, avem un popor, o rădăcină atât de sfântă și mai ales în Dobrogea unde Sf. Andrei a creștinat pe strămoși noștri. De aici din Dobrogea lumina s-a răspândit în toate provinciile, de aceea avem atâția sfinți. Avem doi apostoli Sf. Andrei și Sf. Filip, avem mulți ierarhi sfinți, cuvioși părinți din primul mileniu și numai aici în Dobrogea avem sfinți din primul mileniu și sigur în apropiere cum a fost Sf. Sava, în zona Buzăului și ne bucurăm că sfinții de sunt nouă tuturor mijlocitori pentru sufletele noastre.

Sfinte Apostole Andrei, roagă-te pentru noi! Sfinte Filaret Milostivul și Sfinte Proroc Naum, pomeniți pe 1 decembrie, rugați-vă lui Dumnezeu pentru noi. Doresc tuturor românilor din acestă străveche și apostolică, creștină și autentică Dobrogea, să aveți parte de credință vie și mărturisitoare și cu această credință să trăiți mulți ani și să ne mutăm cu toții de la cele pământești la cele cerești, pentru că Sf. Apostol Andrei ne-a pregătit și calea către cei de care să avem parte cu toții. Amin!”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233