dobroge.tv

Live

Drumul județean care face legătura dintre Cetatea Histria și localitatea Tariverde a fost reabilitat. ''Această zonă este cu o încărcătură și istorică și economică destul de importantă''

06 decembrie 2023
Publicitate

Drum reabilitat, trotuare și podețe noi și stații de autobuze modernizate. Așa arată noul drum județean care face legătura dintre Cetatea Histria și localitatea Tariverde din județul Constanța. Finalizarea acestei artere de circulație mărește accesul oamenilor la servicii de sănătate, educație și afaceri, contribuind astfel la dezvoltarea economică a județului nostru. Lucrările au costat aproximativ 27 de milioane de lei.

În urmă cu aproximativ doi ani se semna ordinul de începere a proiectelor de reabilitare de pe drumul județean 226A. În luna decembrie 2023, una dintre cele mai importante artere de circulație din județul Constanța a fost în sfârșit finalizată.

“S-a lucrat pe o suprafață de 13 km, între Cetatea Histria și Tariverde, iar acest drum a fost făcut de la zero. Fundația a fost refăcută, suprastructura a fost refăcută, s-a lucrat la poduri, la podețe, la rigole, la stații de autobuz, la trotuare”, a declarat Petre ENCIU, vicepreședinte CJC.

“Această zonă este cu o încărcătură și istorică și economică destul de importantă și astfel vrem ca oamenii să nu mai aibă probleme de drumuri stricate sau drumuri înfundate”, a spus Mihai LUPU, președinte CJC.

Și pentru alte artere de circulație județene proiectele tehnice sunt în lucru și urmează să fie finalizate în curând.

“Săptămâna viiotare vom intra la finalizarea drumul Cernavodă-Ion Corvin. Am început să intrăm pe zonele care creează accesul și mobilitatea nu neapart urbană, ci a tuturor sferelor sectoarelor economice”, a precizat Mihai LUPU, președinte CJC.

“Vor mai fi și alte drumuri pe care le vom termina până la finalizarea lucrărilor. DJ 226-DJ223. Sunt și alte proiecte de restaurare de drumuri în lucruri, de exemplu drumul din această intersecție și până la Crucea, pe o lungime de 34 km”, a spus Petre ENCIU, vicepreședinte CJC.

Pe măsură ce drumurile devin mai bune, oamenii se vor deplasa mai ușor, iar județul va deveni mai atractiv pentru vizitatori și investitori, susțin reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

“Într-o săptămână jumătate terminăm și celălalt drum care are 40 de km DJ226, Mihai Viteazu- Corbu. A avut o valoare de 21 milioane de euro, iar contribuția CJC a fost de 440.000 de euro”, a spus Elena GEORGESCU, director Direcția Generală de Proiecte CJC.

De asemenea, reprezentanții CJC au mai amintit și de un alt drum care se află pe lista priorităților sale.

“Pentru drumul Județean Mangalia- Negru Vodă, este un drum de 30 de km. Este un contract care vizează serviciile la faza de DALI și proiect tehnic și este deja înscris pe lista de rezervă a finanțărilor ce vor veni pe Programul Operațional Regional”, a spus Petre ENCIU, vicepreședinte CJC.

Contractul de finanțare are o valoare de peste 27 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Constanța este de aproape 553.000 lei. Proiectul a fost realizat prin Fondul European de Dezvoltare Regională care sprijină financiar cu suma de aproape 24 milioane de lei.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233