dobroge.tv

Live

Situație disperată pentru mai mulţi oameni din Năvodari. Blocul în care locuiau a luat foc anul trecut și nu se pot întoarce nici acum la casele lor

08 decembrie 2023
Publicitate

Printr-o situație disperată trec mai mulți oameni din Năvodari. Blocul în care locuiau a luat foc anul trecut și nu se pot întoarce nici acum la casele lor. Speriați că vor rămâne în stradă pentru totdeauna au ieșit în stradă pentru a-și spune of-ul. 16 familii sunt pe drumuri, iar ploile și zăpada s-au infiltrat prin toți pereții până la etajul 1. Incendiul pornit atunci de la mansardă s-a întins ajutat de vânt și a cuprins mii de metri pătrați.

Nenorocirea a avut loc pe 5 mai, anul trecut. Toată mansarda blocului a fost mistuită de flăcări. Pentru a ține focul în frâu, pompierii au aruncat tone de apă. După un an și jumătate, camerele sunt tot ca atunci: scrum!

"Asta este limita apartamentului nostru, aici era dormitorul, baia, dincolo de acest perete era sufrageria, iar acolo aveam bucătăria. Noi n-am mai putut recupera absolut nimic din apartament , incendiul a distrus tot”, a spus Anca TEODORESCU, locatar.

Mansarda care a ars ținea loc și de acoperiș al blocului de patru etaje. Cum nu mai există, toate intemperiile ajung în celelalte locuințe. La fiecare ploaie mai puternică se inundă scările, iar apartamentele mustesc de apă. Etajul 4 este de nelocuit.

"Eu locuiesc la etajul 4 și după cum se poate vedea nu am cum să mai stau în acest apartament. Nu am curent, nu am apă și pereții sunt cum sunt, iar mobilă nu mai este bună de folosit, deloc. Cum plouă afară, plouă și la noi în apartament, deci de 1 an jumate nu a făcut nimeni absolut nimic", a spus Cristina BORZEA, locatar.

Casa scării este plină de ligheane în care curge apă. Așa s-au distrus, din cauza infiltrațiilor și puținele locuințe care scăpaseră de incendiu.

"De la ploaie, de la îngheț, de la ploaie de la îngheț s-au umflat și uși, s-au umflat și parchet, gresie, faianță", a spus Viorel LUNGOCI, locatar.

Aceeași situație este peste tot. Etaj cu etaj, până la parter, toate apartamentele sunt vraiște.

Neputincioși și furioși că nimeni nu îi mai bagă în seamă, în prag de iarnă oamenii au ieșit în stradă. Câțiva locatari cu mari probleme financiare au fost mutați în locuințe sociale, unii dintre ei trăiesc în continuare aici în aceste condiții. Alții s-au mutat în chirie. Cel vinovat de producerea incendiului nu poate fi dat în judecată: omul a pierdut deja tot ce avea în foc, iar împotriva constructorului procesul merge lent.

"Noi am înaintat un process eu una personal consider că am cumpărat un bun cu vicii ascunse", a spus Nicoleta MAFTEI, locatar.

"Dom'le, așteptăm ca primăria să se implice; eu știu că la primărie sunt fonduri de calamitate, nu? Am fost la ședința la primar și ne-a promis, a zis că dacă de la mansardă își retrag plângerile atunci vine și se implică. Că ne face mansarda”, a spus Violeta ANDRICI, locatar.

Autoritățile locale din Năvodari nu au momentan nicio soluție.

Refacera mansardei care a ars anul trecut costă 100 de mii de euro. Și nimeni nu are acești bani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233