dobroge.tv

Live

Proiectul „Khetanes – Împreună”, la final. Tradițiile, obiceiurile, meșteșugurile și limba romă, promovate în județul Constanța

12 decembrie 2023
Publicitate

Astfel de momente au făcut parte din spectacolele desfășurate în cadrul proiectului „Khetanes – Împreună”. Organizat de asociația Culturală Georgiana Rusu, proiectul a avut drept scop promovarea culturii comunității rome din județul Constanța. Spectacolele au fost atent create. Iar reacțiile au fost pe măsură.

„L-au îmbrățișat pe Pitivo, personajul nostru principal. Este povestea unui băiețel de etnie romă care trece prin diferite întâmplări și își depășește evident limitele și este un exemplu pentru ei. Am observat că și cadrele didactice care i-au însoțit au fost impresionate de povestea noastră”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Pe parcursul proiectului, organizatorii au întâmpinat și provocări. Una dintre ele, la spectacolul de teatru muzical, unde, pe lângă actori profesioniști, au luat parte și 10 cetățeni de etnie romă.

„A trebuit să organizăm un casting în luna iunie a acestui an. Au venit 37 de persoane care nu aveau nicio legătură cu teatrul, cu vârste cuprinse între 18-70 de ani. Am ales 10 persoane, inclusiv bunica de 70 de ani. Și i-am trecut într-un curs intensiv în meseria de actor”, a declarat Sebi Pătrunjei, organizator.

Valoarea proiectului „Khetanes – Împreună” a fost de aproape 200 de mii de euro. Finanțarea s-a realizat din granturi din Norvegia, Islanda și Liechtenstein. La o valoare similară ajunge și proiectul „Legendele Dobrogei”, al cărui scop a fost tot promovarea culturii comunității rome din județul Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233