dobroge.tv

Live

Vacanțele de tip ''early booking'', preferatele românilor în 2023. Stațiunea Eforie Nord a fost cea mai căutată

19 decembrie 2023
Publicitate

Vacanțele de tip „early booking” au fost preferatele românilor în 2023. Cel mai aglomerat weekend a fost cel de 1 Decembrie. Un sejur de cinci zile a fost în medie 855 de lei. Mai mult decât atât, litoralul românesc și-a pierdut primul loc în topul preferințelor din mai multe cauze. Cel puțin asta reiese dintr-o analiză realizată de o platforma de rezervări hoteliere online.

Românii au apelat, în acest an, din ce în ce mai mult, la vacanţe de tip „early booking” şi au rezervat vacanţe chiar şi cu 120 de zile înaintea datei de check-in, reiese dintr-o analiză realizată platforma de rezervări hoteliere online. Reprezentanții platformei susţin că 2023 a fost „anul minivacanţelor în România”.

„(...) De departe cel mai aglomerat weekend a fost legat de minivacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie. Românii au plătit, în medie, 855 de lei pentru un sejur de Ziua Naţională, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie", se arată într-un comunicat de presă al platformei de rezervări hoteliere online.

În perioada Paștelui, pentru 2 nopți de cazare prețul a pornit de la 716 de lei, iar de Rusalii tarifele au crescut cu 16% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei care au ales să petreacă vacanța de Rusalii în altă parte au scos din buzunare de la 296 de lei pentru o cameră dublă. În ceea ce privește litoralul românesc, sezonul estival a început cu un val de îngrijorare din mai multe cauze.

„Autorităţile au confirmat că nu există niciun risc în ceea ce priveşte contaminarea cu holeră, astfel că turiştii şi-au putut vedea liniştiţi de rezervările de concediu. Un alt factor care a influenţat vacanţele a fost vremea, prima parte a verii fiind marcată de temperaturi mai scăzute, astfel că litoralul nu a mai ocupat prima poziţie în topul preferinţelor turiştilor, care s-au orientat către staţiunile montane şi marile oraşe”, se mai arată în comunicat.

Potrivit unui alt studiu stațiunea Eforie Nord a fost cea mai căutată în 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233