dobroge.tv

Live

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” a sosit în portul militar Constanța. A parcurs aproximativ 4.500 de mile marine

19 decembrie 2023
Publicitate

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” a sosit astăzi în portul militar Constanța. Nava a parcurs aproximativ 4.500 de mile marine și a străbătut apele Oceanului Atlantic și a trei mări. Este primul dintre cele două vânătoare de mine achiziționate prin acordul de tip guvern la guvern încheiat între România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, noua capabilitate a Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, a ajuns în portul militar Constanța. Marșul a început în data de 15 noiembrie și a durat mai bine de o lună. În perioada iulie-noiembrie echipajul navei s-a instruit sub coordonarea echipei Fleet Operational Standards and Training, structura Marinei Regale Britanice responsabilă cu pregătirea și evaluarea echipajelor pentru încadrarea navelor militare.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, este o navă militară interoperabilă cu structurile NATO, face parte din clasa Sandown, are un deplasament de 600 de tone, o lungime de 52,5 metri și este dotat cu capabilități de luptă contra minelor marine. Nava va contribui semnificativ la misiunile de neutralizare a minelor aflate în derivă în Marea Neagră.

Cele două vânătoare de mine preluate de la Marina Regală Britanică vor fi modernizate. Acestea vor fi dotate cu un sonar de înaltă definiție pentru cercetarea submarină și căutarea de mine, precum și cu sistemul SeaFox de neutralizare a minelor de la distanță, prin utilizarea de drone subacvatice telecomandate.

Programul „Vânător de mine” a primit în luna mai a anului 2023 aprobarea Parlamentului României și cuprinde trei subcomponente: un acord guvern la guvern cu Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, suport logistic și un contract de achiziție pentru sistemele autonome de cercetare și încărcăturile de distrugere aferente sistemului SeaFox de luptă contra minelor. Progamul are o valoarea totală de 150.000.000 de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233