dobroge.tv

Live

Ajutor de la stat în valoare de 2.000 de lei pentru mamele din anumite categorii sociale

19 decembrie 2023
Publicitate

Ajutor de la stat în valoare de 2.000 de lei în 2024. Acești bani îi vor primi mamele din anumite categorii sociale care nasc începând cu anul viitor. Potrivit Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru acordarea acestui sprijin, timp de patru ani, a fost alocat un buget de 24 milioane euro. Ajutorul Va fi acordat într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut cu vârsta de până la 3 luni.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va susține financiar facilitarea accesului la produse esențiale pentru trusoul bebelușilor proveniți din medii defavorizate, alocând 24 de milioane de euro pentru acest demers pe o perioadă de patru ani.

„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care se află în situații de risc, aflate temporar în situații critice de viață, care nu dețin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetățeni străini/apatrizi și provin din zone de conflict”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Concret, categoriile de mame care vor beneficia de ajutor sunt:

a) cele beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care se află în situații de risc;

b) cele cu dizabilităţi;

c) cele aflate temporar în situaţii critice de viaţă;

d) cele care nu deţin acte de identitate;

e) mamele minore;

f) cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zone de conflict.

În cazul decesului mamei, tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi pot fi acordate taților sau persoanelor cărora le este încredințat copilul. În situația sarcinii multiple, măsura de sprijin se acordă fiecărui cuplu mamă-nou născut. Valoarea este de 2.000 de lei și acesta va fi acordat într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut cu vârsta de până la 3 luni.

În România se înregistrează, în medie, 190.000 de nașteri pe an.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233