dobroge.tv

Live

DSVSA Constanța a intensificat controalele pentru ca sărbătorile constănțenilor și turiștilor să nu se termine la spital

21 decembrie 2023
Publicitate

Este bine cunoscut faptul că românii sunt gurmanzi, iar de sărbători mesele trebuie să fie bogate. Nu trebuie să lipsească sarmalele, friptura din carne de porc, salata boeuf și nici dulciurile, precum cozonacul sau fursecurile. Însă, aveți grijă de cumpărați alimentele sau produsele gata făcute. Insepctorii OPC și de la Direcția Sanitar Veterinareă și pentru Siguranța Alimentelor, precum și cei de la DSP au desfășurat o serie de controale în mai multe locații pentru ca sărbătorile constănțenilor și turiștilor să nu se termine la spital.

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, în perioada sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a intensificat controalele pentru ca oamenii să nu ajungă la spital de Crăciun sau Revelion. Până acum au fost făcute 331 de controale și au fost aplicate 17 sancțiuni.

“DSVSA Constanța asigură efectuarea examenului trichineloscopic în toate circumscripții sanitar veterinare oficiale, cele nouă, dar și la nivelul județului prin 37 de circumscripții sanitar veterinare de asistență”, a spus Iolanda IVANCIU, director executiv DSVSA Constanța.

Programul de funcţionare este de luni – sâmbătă, de la ora 8.30 la ora 16.30, iar în zilele de duminică de la ora 8.30 la ora 14.00.

Comisarii OPC au verificat și ei, printre altele, existența documentelor de provenienţă sau de însoţire a mărfii, încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilită de producător, precum și dacă există corpuri străine în conţinut, pete de mucegai şi semne de alterare. În principal au fost controlate jucăriile și produsele specifice sărbătorilor de iarnă.

“Se verifică legalitatea operatorului economic privind autorizațiile de funcționare, se verifică existența registrului unci de control, se verifică existența documentelor care atestă conformitatea produselor respective”, a spus Ecaterina SCÎNTEIE, comisar șef CJPC Constanța.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică va dispune măsuri pentru asigurarea asistenței medicale la nivelul unităților sanitare publice cu paturi, precum și a centrelor de permanență din județ.

“Să-și evalueze stocul de medicamente și materiale sanitare în unitățile sanitare, să identifice nevoile pentru situațiile de urgență apărute în această perioadă, să dispună asigurarea cu personal corespunzător în această perioadă cadre medicale și la nivelul centrelor de permanență să funcționează la nivel optim pentru a asigura serviciile medicale, adică să aibă medicamente și tot ce trebuie”, a spus Cristina LEPĂR, director executiv adjunct DSP Constanța.

De asemenea, se vor desfășura acțiuni de control igienico - sanitar în unitățile de producție de produse alimentare, unități de desfacere și unități de alimentație publică, hoteluri, etc.

“Se vor verifica: existența apei curente calde și reci, verificarea condițiilor igienico-sanitare, respectarea circuitelor funcționale, existența spațiilor frigorifice doate cu termometrele și afișaje termogramelor, existența fișelor de aptitudini și de asemenea, monitorizarea zilnică a stării de sănătate a personalului, verificarea echipamentului de protecție al angajaților”, a spus Cristina LEPĂR, director executiv adjunct DSP Constanța.

Mai mult, echipele DSP vor controla și dacă personalul a fost instruit în ceea ce privește igiena, dar și dacă unitatea respective are toate materialele necesare de curățenie, precum și substanțe dezinfectante.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233