dobroge.tv

Live

ÎPS Teodosie, despre bradul de Crăciun: Bradul este acest copac care tot timpul are verdeață, așa cum trebuie să fie omul permanent cu viață

21 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Puține simboluri sunt la fel de puternice legate de sărbătoarea Crăciunului, așa cum este bradul care are o semnficație aparte. Nu este întâmplător faptul că oamenii îl împodobesc, deoarece el se diferențiază de alți copaci datorită tendinței sale de a rămâne verde tot timpul anului, fiind asociat cu vitalitatea, spiritul bunătății și a dărniciei, dar cel mai important acesta reprezintă viața veșnică.

"Bradul este acest copac care tot timpul are verdeață, așa cum trebuie să fie omul permanent cu viață. De aceea, prin tradiție avem bradul împodobit, pentru că podoabele din brad sau darurile din brad simbolizează virtuțile, iar bradul căruia nu-i cade frunza și nu se usucă, este semnul vieții că noi suntem sortiți să avem viață fără de sfârșit. De aceea, s-a găsit această tălmăcire firească bradului, de aceea nu punem o răchită, nu putem nu știu ce creangă căreia îi cad frunzele și punem bradul care permanent rămâne viu", a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233