dobroge.tv

Live

Anul 2023, un an plin de încercări și pentru navigatorii români. "Am avut cazuri de repatrieri peste termen, cazuri de decese"

22 decembrie 2023
Publicitate

Anul 2023 a fost un an plin de încercări și pentru navigatorii români. Principalele probleme cu care s-au confruntat marinarii au fost legate de neplata salariilor și a concediilor medicale, dar și câteva accidente de muncă, însă cea mai grea problemă pe care a întâmpinat-o Sindicatul Liber al Navigatorilor a fost capturarea unui marinar constănțean de către militia Houthi, caz pentru care nici până la acest moment nu s-a găsit o rezolvare. Mai mult, reprezentantul SLN a anunțat astăzi că un alt marinar a fost capturat în Dubai după ce a fost confundat cu un terorist.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a intrat în spiritual sărbătorilor de iarnă și ca în fiecare an celebrează apropierea Crăciunului, dăruindu-le cadouri copiilor de marinari, dar și un moment plin de ,,magie”.

2023 este aproape de final, dar ca și în alți ani, anul acesta a fost unul dificil pentru navigatorii români și nu numai. Aproape 20.000 de navigatori români, personal auxiliar și marinari nebrevetați pleacă periodic pe mare. Unii dintre ei au fost supuși multor încercări, 57 au avut probleme cu plata salariilor, iar trei dintre ei au suferit accidente de muncă. Probleme au fost și cu neplata concediilor medicale, amânarea repatrierii, dar și cu demiterea abuzivă.

“Am avut cazuri de repatrieri peste termen, cazuri de decese, compensații de accidente, concedii medicale”, a spus Adrian MIHĂLCIOIU, președinte Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Legea a fost totuși de partea lor, susțin reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor, care spun că în mare parte s-au găsit soluții pentru multe dintre probleme.

“Dar de data asta, am avut o lege bună, ordonanța 50 care garanta tuturor navigatorilor contractual colectiv de muncă standard internațional prin acest contract am avut mecanismele necesare să rezolvăm 99,99% din cazuri”, a precizat Adrian MIHĂLCIOIU, președinte Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Acel 1% rămas nerezolvat se referă la un marinar cu care familia nu a mai vorbit de zile bune. 

“Ne-a rămas doar un singur caz. Acel navigator răpit de teroriștii miliței Houthi”, a mai spus Adrian MIHĂLCIOIU, președinte Sindicatul Liber al Navigatorilor.

Vineri, reprezentantul Sindicatul Liber al Navigatorilor a anunțat că încă un navigator român a fost arestat, de data aceasta de către polițiștii din Dubai după ce a fost confundat cu un terorist urmărit pentru infracțiuni. În această perioadă 8.000 de navigatori români vor petrece sărbătorile pe mare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233