dobroge.tv

Live

Studenții basarabeni din Constanţa au votat schimbarea

04 noiembrie 2020
Publicitate

O schimbare a economiei și a sistemului politic – asta este ceea ce-și doresc studenții basarabeni din Constanța. Aceștia au înființat Comunitatea Tinerilor Basarabeni și își doresc să implementeze o nouă tradiție în mentalul colectiv. Vor ca tinerii să iasă la vot și să lupte pentru viitorul lor.

„Noi ne vedem viitorul acasă. Suntem responsabili și ne pasă, de aceea mergem la vot. Eu optez pentru transparență, dreptate și democrație”, este mesajul celor din Comunitatea Tinerilor Basarabeni (CTB) din Constanța. Membrii organizației și-au dorit astfel să-i încurajeze pe studenții basarabeni să iasă la vot, să facă o schimbare și să aleagă democrația.

„Sunt sigur că tinerii pot face o schimbare. Pentru că noi, tinerii, avem niște idei mai prospere, suntem mai optimiști. Ceilalți oamenii au trecut deja prin viață, și-au trăit experiențele lor și doresc o continuitate lejeră”, a declarat Vasile Cataraga, președinte CTB Constanța.

Membrii organizației consideră că tinerii sunt în măsură să facă o schimbare și că numai prin intermediul lor, Republica Moldova poate deveni țara la care ei visează. Își doresc să se poată întoarce acasă mândri de ceea ce au reușit să facă pentru că ei sunt vocea generației lor.

„Eu am ieșit la vot ca după aceea să am dreptul să-mi dau cu părerea. Ce-mi place, ce nu-mi place. Dacă nu ies la vot, eu nu am niciun drept să critic sistemul, să critic oamenii care nu au mers la vot. Pentru că eu sunt o parte din ei”, a spus Mariana Diaconescu, vicepreședinte CTB Constanța.

„Noi vrem să avem o altă viață, mai bună, mai europeană, mai democrată. Ne dorim schimbarea, iar pentru lucrul acesta e nevoie de mobilizare, ca oamenii să conștientizeze cât este de importantă participarea lor la alegerile prezidenţiale”, a adăugat președintele CTB Constanța.

Cristina este studentă și a ales să plece din Republica Moldova și să urmeze o facultate în România pentru că-și dorea o schimbare. Ea spune că i s-a oferit o oportunitate pe care a acceptat-o. În momentul de față, Cristina nu plănuiește să se întoarcă acasă pentru că-și dorește mai întâi să se producă o schimbare în economie și în sistemul politic.

„Îmi doresc foarte mult ca, în primul rând, să nu mai plece oamenii din țară. Îmi doresc o țară prosperă, o țară în care să nu existe corupție. Îmi doresc o țară în care oamenii să fie fericiți acasă”, a spus Cristina Maidan.

Cristina crede că participarea la alegeri este elementul cheie al democrației și că tinerii pot fi schimbarea, pentru că ei au o voce pe care trebuie să și-o exprime: „Eu am mers la vot pentru că este dreptul meu civic. Îmi doresc foarte mult să avem un președinte despre care să pot spune mândră că este președintele meu”.

La secția de votare din județul Constanța a câștigat Maia Sandu, cu 377 de voturi, în timp ce socialistul Igor Dodon a obținut doar patru voturi.

Cetățenii din Republica Moldova vor vota pe 15 noiembrie în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233