Măsuri speciale pentru cursurile marinarilor
Marinăria este unul dintre domeniile care au fost puternic afectate de pandemie. Numeroși navigatori au fost nevoiți să rămână pe vapoare perioade lungi de timp în contextul crizei sanitare. Chiar și în situații dificile, voiajele încă au loc. Iar pentru a pleca pe ape, marinarii români au nevoie și de anumite certificări. Pentru aceste cursuri s-au luat măsuri speciale, astfel încât nimeni să nu riște să se îmbolnăvească.
Nu există domeniu de activitate care să nu fi fost afectat de criza sanitară. Instituții publice sau private, cu toate au trebuit să se adapteze noilor reguli privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.
„Și marinăria a fost afectată şi este grav afectată de această pandemie", a declarat Ovidiu Cupşa, director general CERONAV.
Însă, în continuare, marinarii trebuie să plece în voiaje. Iar pentru acest lucru au nevoie și de diferite cursuri ce se organizează la Ceronav.
"Dacă partea teoretică se poate desfăşura în sistem online şi este satisfăcător şi din punct de vedere profesional şi din punct de
vedere al transmiterii cunoştiinţelor, în schimb, partea de competenţă practică trebuie să o organizăm aici, la faţa locului, fizic, cu grupe de oameni care, bineînţeles, în aceste condiţii sunt mult mai mici, organizăm grupe de 4-5 oameni care fac împreună acele competenţe cu respectarea distanţării sociale şi a tuturor normelor COVID”, a precizat directorul general al CERONAV.
Reprezentanții instituției dau asigurări că respectarea regulilor în contextul pandemiei este esențială. De pildă, în sediile de lucru ale companiei se intră organizat, nu înainte de a fi măsurată temeperatura corporală a angajaților și cursanților.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

