dobroge.tv

Live

România s-a calificat la turneul final al Campionatului European de tineret! Ianis Hagi: ''Suntem fericiţi, am făcut istorie''

18 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

România s-a calificat a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European de tineret, după ce a remizat, marţi, la Ploieşti, scor 1-1 (0-0), cu Danemarca, în ultimul meci al grupei a opta a preliminariilor. Turneul final se va desfăşura în Ungaria şi Slovenia, în 2021.

România trebuia să câştige pentru a fi sigură de calificare, dar înfrângerea suferită, tot marţi, de Belgia (locul 2, în grupa a noua), scor 2-3, în Bosnia-Herţegovina, a făcut ca tricolorii să poată ajunge la turneul final şi cu un rezultat de egalitate.

Ianis Hagi a declarat, după meci, că jucătorii antrenaţi de Adrian Mutu au făcut istorie. "E imposibil să nu ai emoţii, dar le-am gestionat bine. Cred că meciul l-am condus noi, ştiam că vom marca. Suntem fericiţi, am făcut istorie, nu cred că s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să se califice la două CE la rând. Ne este greu fără suporteri, fotbalul e un spectacol şi ca la teatru ai nevoie de oameni. Ştim că fanii sunt mereu lângă noi şi pentru ei jucăm, să-i facem fericiţi. Sunt mândru să port bandeola de căpitan şi tricoul cu numărul10, mă face un fotbalist mai bun, ambiţia şi motivaţia sunt mai mari. A fost un an foarte bun pentru mine, am ajuns la o echipă mare, cu presiune mare, sunt mândru de ce am reuşit în 2020. Sunt nerădător să pot ajuta echipa mea de club, acolo sunt ambiţii mari. LA CE vom da totul, pentru noi, petru familiile noastre, pentru suporteri", a declarat Hagi la Pro X.

Au marcat: Costache '72 / Laursen '50 (p).

0-1, min. 50: Paşcanu l-a faultat pe Daramy, dar infracţiunea a părut în afara careului. Insă arbitrul a dictat penalti şi Laursen a marcat;

1-1, min. 72: Olaru a trimis balonul în bară, mingea ajuns la Moruţan, în dreapta, care a centrat în faţa porţii, de unde a înscris Costache.

Au evoluat următoarele echipe:

România: Vlad – Boboc, Paşcanu, Ciobotariu, Haruţ – Moruţan, M. Marin, Olaru – I. Hagi, Costache (Carnat '76), Măţan. Selecţioner: Adrian Mutu;

Danemarca: Christensen – Sery, Nelsson (Hausner '53), Bech, Klitten – Laursen, Kofod Andersen, Nartey – Isaksen (Daramy '46), Jensen (Madsen '62), Lindstrom (Holse '46). Selecţioner: Albert Capellas.

Cartonaşe galbene: Nelsson '28, Klitten '32, Sery '54

Cartonaş roşu: Hausner '58

Arbitri: Georgi Vadachkoria - David Chigogidze şi Giorgi Elikaşvili - Aleko Aptsiauri (toţi din Georgia).

Clasamentul final al Grupei 8 este următorul: Danemarca - 26 de puncte, Romania - 20, Ucraina - 16, Finlanda - 13, Irlanda de Nord - 9, Malta - 1.

Euro U21, organizat în Ungaria şi Slovenia, se va disputa în două etape: etapa grupelor din 24 până la 31 martie 2021 şi etapa eliminatorie, în perioada 31 mai - 6 iunie 2021.

Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233