dobroge.tv

Live

S-a schimbat… schimbarea în Liga Națională de baschet feminin

18 noiembrie 2020
Publicitate

Schimbări de ultim moment în Liga Națională de baschet feminin. La numai o săptămână după ce federația a prezentat formatul primei părți a campionatului, la solicitarea cluburilor acesta a fost modificat complet luni seară. Măsura le avantajează pe constănțencele de la Phoenix CSU Simona Halep, care au scăpat pentru moment de confruntările cu primele două echipe ale campionatului în sezonul trecut.

Phoenix CSU Simona Halep a scăpat, cel puțin pentru moment, de confruntările cu cele mai bune echipe ale campionatului. Și asta după ce președinții cluburilor înscrise în Liga Națională la baschet feminin au votat la începutul acestei săptămâni modificarea sistemul de joc propus de federație.

Astfel, s-a renunțat la idea disputării primelor trei etape în cadrul unui singur turneu, la București, la care să participe toate cele 12 formații înscrise în campionat. Noul format prevede organizarea acestuia simultan în trei locații diferite, la București, Sfântu Gheorghe și Satu Mare, în cadrul cărora se vor disputa primele trei etape.

Modificările le avantajează pentru moment pe constănțencele de Phoenix CSU Simona Halep, care vor avea parte de adversari mai accesibili la debutul în noul sezon. Astfel, în loc de campioana și vicecampioana din sezonul trecut, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, respectiv CSM Satu Mare, la care s-ar fi adăugat și Universitatea Cluj, elevele lui Carmin Popa se vor duela cu Rapid București, Agronomia București și CSM Alexandria.

Această schimbare este privită cu optimism la malul Mării Negre, pentru că astfel constănțencele vor avea parte de adversari mai accesibili în condițiile în care relațiile de joc încă se formează în sânul echipei. De asemenea, tot la solicitarea cluburilor, a fost modificată și perioada în care se vor desfășura primele trei turnee.

Dacă inițial era vorba de intervalul 24-26 noiembrie, aceasta a fost amânat cu trei zile, pentru 27-29 noiembrie. În ceea ce privește calendarul competițional pentru turul campionatului, acesta este planificat să se încheie până la finalul acestui an. Astfel, după primul turneu cu trei etape programate, de la finalul lunii noiembrie, restul rundelor se vor desfășura tot sub forma unor turnee, în decembrie, însă doar cu câte două etape programate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233