dobroge.tv

Live

Calificare istorică pentru Farul Constanța: va juca în optimile de finală ale Cupei României

30 noiembrie 2020
Publicitate

După o așteptare de 14 ani, FC Farul va juca din nou în optimile de finală ale Cupei României. Constănțenii au produs surpriza sâmbătă și au învins pe teren propriu prim-divizionara Academica Clinceni, cu scorul de 2-1.

Cotată cu șansa a doua la calificare înaintea partidei, FC Farul s-a autodepășit în confruntarea cu Academica Clinceni, din șaisprezecimile Cupei României.

Cu o strategie pragmatică și o doză destul de mare de noroc, „marinarii” au acceptat dominarea adversarilor și au punctat decisiv atunci când au avut ocazia.

Bîrnoi și Banyoi au fost marcatorii celor două goluri ale Farului în victoria cu 2-1 în fața ilfovenilor și au calificat astfel formația de pe litoral în optimile Cupei României după 14 ani de așteptare.

Sunt bucuros pentru că băieții au jucat cu foarte mare determinare, au avut curaj, și-au asumat riscuri în momentul în care au construit, iar lucrul acesta mă bucură. Eu cred că nu s-a simțit nicio diferență din punct de vedere fizic între jucătorii noștri și cei de la Academica. Este normal ca ei să aibă un pic mai multă siguranță și mai multă încredere, fiind la un nivel superior, dar per total sunt mulțumit. Am avut și șanse, dar așa cum am mai spus, atunci când muncești, lucrurile bune se întâmplă și am avut câteva situații în care am scăpat fără să luăm gol, am reușit să marcăm dintr-un corner al lor și am jucat foarte bine acel contra atac și de acolo, meciul a devenit puțin mai ușor pentru noi”, declară Ianis Zicu, antrenor FC Farul Constanța

„Marinarii” nu vor avea însă prea mult timp să se bucure de această calificare pentru că trebuie să își îndrepte acum atenția spre campionat, acolo unde îi așteaptă un program încărcat în acest final de an.

Da, este un lucru important pentru oraș, pentru echipă. Eu cred că toți jucătorii care sunt în lotul Farului dau dovadă de caracter, muncesc, sunt respectați și cred că putem să facem lucruri mult mai bune. O să ne ocupăm de campionat de acum. Până la meciul următor din Cupă avem timp să ne pregătim. Urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi, cu trei meciuri în campionat”, mai spune Ianis Zicu, antrenor FC Farul Constanța

Miercuri, Farul joacă la Cluj, împotriva Universității, restanța din etapa a 11-a, partidă la finalul căreia poate urca până pe podiumul campionatului în eventualitatea unui succes.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233