dobroge.tv

Live

Grupă grea pentru tricolori

08 decembrie 2020
Publicitate

România și-a aflat aseară adversarele din grupa preliminară de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Tricolorii vor da piept cu Germania, care este de patru ori câștigătoare a trofeului suprem, dar și cu Islanda și Macedonia de Nord.

Aseară, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. România a făcut parte din urna a doua valorică și a fost repartizată într-una din cele cinci grupe cu șase echipe.

Conform tragerii la sorți, tricolorii au fost repartizați alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Lichtenstein.  Chiar dacă la prima vedere grupa pare una accesibilă, cu Germania favorită certă la obținerea biletelor la turneul final, specialiștii sunt de părere că elevii lui Mirel Rădoi nu vor avea deloc o misiune ușoară pentru a califica România din nou la Campionatul Mondial după 24 de ani de așteptare. 

Principalul contracandidat la poziția a doua a clasamentului este Islanda, formație care a blocat drumul tricolorilor spre calificarea la Campionatul European, după ce a câștigat pe teren propriu, cu scorul de 2-1, semifinala din Liga Națiunilor. La fel de periculoasă se anunță și Macedonia de Nord, care a reușit în acest an să se califice în premieră la un Turneu final și va evolua în 2021 la Campionatul European. Conform regulamentului preliminarilor, câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la Campionatul Mondial din 2022. 

Ocupantele locurilor secunde vor intra, alături de cele mai bune două câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor, care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei țări europene calificate. Primele trei partide din preliminarii sunt programate a se disputa în intervalul 24-31 martie 2021, urmând ca ultimele meciuri din grupe să aibă între 11 și 16 noiembrie anul viitor. 

Campania de calificare se va încheia pe 29 martie 2022, atunci când va avea loc ultimul meci de baraj.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233