dobroge.tv

Live

Un nou început pentru Phoenix CSU Simona Halep

12 februarie 2021
Publicitate

După mai bine de trei săptămâni de la ultimul meci disputat în Liga Națională de baschet feminin, Phoenix CSU Simona Halep revine în teren. Cu un nou antrenor pe banca tehnică și nu mai puțin de patru jucătoare recent transferate, constănțencele vor juca în weekend, la Arad, două partide restante din campionat.

Trei săptămâni au trecut de la ultima partidă disputată de Phoenix CSU Simona Halep în Liga Națională de baschet feminin. În acest interval, formația constănțeancă s-a confruntat cu câteva cazuri de infectare cu Covid-19, care au împiedicat-o să participe la turneul ce a avut loc chiar în Sala Sporturilor.

De asemenea, tot de atunci au avut loc și o serie de schimbări în sânul echipei. Antrenorul Carmin Popa a părăsit formația de pe litoral iar în locul său a fost instalat Miroslav Popov, antrenorul de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe ale baschetului românesc din ultimii ani. În vârstă de 63 de ani, tehnicianul sârb a pregătit în cariera sa, la nivel de echipe de club, pe Hemofarm, Lions Vršac, Mercede Basket Alghero, Leotar Trebinje sau CSU Alba Iulia.

De altfel, cu aceasta din urmă Popov a reușit să câștige de două ori Liga Europei Centrale la baschet feminin. De asemenea, el a pregătit și naționalele de baschet feminin ale Serbiei și României. În paralel cu instalarea lui Popov ca principal, Phoenix CSU Simona Halep s-a despărțit și de cele trei jucătoare americance aduse la echipă în toamna anului trecut. În locul au fost transfer alte patru jucătoare cu experiență, care au ca obiectiv o clasare cât mai bună la finalul campionatului.

Primele partide pentru noua echipă a lui Phoenix CSU Simona Halep sunt programate în acest weekend, când are loc un turneu intermediar. În cadrul acestuia, în Sala Victoria din Arad, constănțencele vor juca cele două meciuri restante din campionat, contra celor de la Universitatea Cluj, respective FCC Baschet Arad.

În clasamentul Ligii Naționale de baschet feminine, formația de pe litoral se află pe locul nouă, cu patru victorii și cinci înfrângeri, dar și două partide mai puțin disputate decât adversarele sale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233