dobroge.tv

Live

Trei „delfini” chemați la națională

25 februarie 2021
Publicitate

HC Dobrogea Sud pune umărul la calificarea României la Campionatul European de anul viitor. Trei handbaliști de la malul se vor alătura lotului național peste o săptămână pentru „dubla” cu Kosovo.

Portarii Ionuț Iancu și Daniel Vasile, dar și interul stânga Gabriel Ilie, de la HC Dobrogea Sud, au fost convocați de selecționerul Rareș Fortuneanu la echipa națională de seniori pentru stagiul de pregătire care se va finaliza cu meciurile contra reprezentativei Kosovo, din preliminariile EURO 2022.

Handbaliștii constănţeni se vor prezenta la reunirea lotului în București, în data de 4 martie, la ora 12.00. Primul meci al „dublei” cu Kosovo se va disputa pe 10 martie, la Priştina, iar cel de-al doilea, pe 14 martie, la București.

Avem un parcurs frumos. Am avut un meci bun cu Suedia, în care ne-am ținut aproape de ei. După care Muntenegru pot să zic că i-am bătut la o diferență neașteptată. Urmează acum două meciuri care sunt foarte grele și chiar dacă cota este diferită, ei sunt cotați mai slab și noi mai bine, trebuie să fim concentrați pentru că primul meci este în deplasare la Kosovo și să nu avem surprize. Trebuie să fim foarte montați că sigur nu va fi un meci ușor acolo.

După care mai avem returul cu Suedia, în care sperăm să facem o surpriză pentru că ei totuși au terminat pe locul doi la Campionatul Mondial. Și, după aceea, meciul care ar fi cel mai important, cu Muntenegru. Dacă reușim să batem Kosovo și asta ar trebui să facem și cu Suedia dacă va fi să fie o înfrângere, trebuie să ne menținem sus și să facem un meci bun cu Muntenegru în care, din fericire pentru noi, putem să nu pierdem la nouă goluri. Dar, cu siguranță, noi vom merge acolo să dăm tot ce e mai bun și să câștigăm”, a declarat Ionuț Iancu, HC Dobrogea Sud.

Până atunci, „delfinii” vor susține, vineri, 26 februarie, de la ora 13.45, la Sala Rapid din Bucureşti, meciul cu CSM Reșița, contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naţionale.

România ocupă locul doi în grupa a opta a preliminariilor Campionatului European de anul viitor, având două puncte, după Suedia, cu patru puncte. Muntenegru are tot două puncte, iar Kosovo este pe ultimul loc fără niciun punct. După dubla cu Kosovo, România va juca în 28 aprilie cu Suedia, apoi cu Muntenegru pe 2 mai.

Numai 20 de echipe se califică dintre cele 32 participante în preliminarii. Ungaria şi Slovacia (echipe organizatoare), Spania (campioana europeană) şi finalista ultimei ediţii, Croaţia, sunt calificate direct la turneul final.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233