dobroge.tv

Live

Alexandru Mățan, primul venit la echipa națională

17 martie 2021
Publicitate

Recent transferat de FC Viitorul în Major League Soccer, Alexandru Mățan și-a amânat plecarea peste ocean. Și asta pentru că peste numai câteva zile va pleca în Ungaria cu selecționata de tineret a României pentru a participa la prima parte a Campionatulului European sub 21 de ani.

Alexandru Mățan este primul jucător care a răspuns convocării lui Adrian Mutu la echipa națională de tineret a României și a început pregătirea în cantonamentul de la Buftea. Fostul mijlocaș al lui FC Viitorul s-a prezentat sub comanda selecționerului la începutul acestei săptămâni după ce a primit acordul noii sale echipe, Columbus Crew, campioana din Major League Soccer.

Federația Română de Fotbal a venit chiar și cu unele precizări în această situație, precizând că au avut loc discuții separate cu oficialii americani, în condițiile în care convocările pentru jucători au fost trimise cu mult înaintea transferului lui Mățan în SUA. În cele din urmă, aceștia au acceptat să îl lase pe mijlocaș să își amâne venirea la noua sa echipă și să participe alături de selecționata de tineret a României la Campionatul European.

Începând de miercuri sunt așteptați să sosească și restul jucătorilor, în funcție de meciurile pe care le au de disputat la echipele lor de club. În ceea ce privește obiectivele pentru acest turneu final, Mățan speră ca tricolorii mici să găsească resursele și inspirația pentru a produce surpriza.

În primul rând trebuie să fim realiști, să ne calificăm, să ieșim din grupă și de acolo înainte, după ce ieșim din grupă, vom da tot ce putem să facem o surpriză frumoasă”, a declarat Alexandru Mățan, Columbus Crew / România U21.

Reprezentativa sub 21 de ani a României va participa în perioada 24-30 martie la faza grupelor Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia.

Tricolorii mici au fost distribuiți în grupa A, alături de Ungaria, Germania şi Ţările de Jos, și vor disputa toate cele trei partide la Budapesta. Acestea vor avea loc pe 24 martie, contra Țărilor de Jos, pe 27 martie contra Ungariei și pe 30 martie contra Germaniei.

După aceste trei confruntări, în cazul unor rezultate favorabile, elevii lui Adrian Mutu vor face pasul în fazele eliminatorii, care se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233