Live

Final de sezon regulat în Liga Națională de Baschet Feminin

Se știu deja confruntările din play-off-ul Ligii Naționale la baschet feminin. Chiar dacă mai sunt de disputat trei meciuri din sezonul regulat, problemele cu care se confruntă Universitatea Cluj Napoca au simplificat calculele finale. În aceste condiții, Phoenix CSU Simona Halep va încheia această fază a competiției pe locul șase al clasamentului.

Phoenix CSU Simona Halep nu va avea deloc o misiune ușoară în primul tur al play-off-ului Ligii Naționale la baschet feminin. Cu trei meciuri rămase de disputat în sezonul regulat, ierarhia finală cu greu mai poate suferi modificări, astfel că formația de pe litoral va termina pe locul șase, cu 33 de puncte.

Tot cu 33 de puncte va termina și Municipal Târgoviște, cu condiția să câștige în ultimul meci contra codașei Rookies Oradea. Cum șansele la o surpriză de proporții sunt însă minime, formația dâmbovițeană va termina pe cinci, fiind avantajată de coșaveraj.

Astfel, Phoenix va întâlni pe ocupanta locul trei, FCC Baschet Arad. În cazul în care ar fi terminat prima parte a campionatului pe cinci, constănțencele ar fi avut parte de un adversar mai accesibil, respectiv pe Olimpia Brașov.

Marea perdantă din finalul sezonului regulat este însă Universitatea Cluj Napoca. Ardelencele vor pierde la masa verde ultimele patru partide din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate la echipă și care le-au făcut imposibilă participarea la ultimele turnee. Chiar și așa, ele se vor califica în play-off, însă de pe poziția a șaptea, ceea ce înseamnă că vor juca împotriva vice-campioanei României, Municipal Satu Mare.

Federația Română de Baschet va anunța în perioada imediat următoare și programul meciurilor din play-off-ul Ligii Naționale la baschet feminin.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233