dobroge.tv

Live

Phoenix, la un pas de o performanță istorică

23 aprilie 2021
Publicitate

Phoenix CSU Simona Halep a făcut un pas mare spre obținerea celei mai importante performanțe din clubului. Constănțencele au învins pe Universitatea Cluj Napoca și s-au calificat în play-off-ul Ligii Naționale pentru locurile 5-6.

După o primă jumătate de campionat în care a alternat meciurile bune cu evoluțiile mai puțin convingătoare, Phoenix CSU Simona Halep a fost nevoită să schimbe strategia echipei și să numească un nou staff-ul tehnic.

Cu o garnitură nouă, constănțencele au reușit ceea ce puțini ar fi crezut posibil: să se califice în faza play-off-ului pentru locurile 5-6 ale clasamentului. Și asta în contextul în care au fost private de șansa de a „lupta” pentru semifinalele campionatului din cauza pandemiei de coronavirus.

Miercuri și joi, elevele lui Miroslav Popov au obținut două victorii concludente în Sala Sporturilor din Constanța, contra celor de la Universitatea Cluj, cu 94 la 56, respectiv 80 la 44. În ciuda diferențelor mari de pe tabela de marcaj, evoluția din teren a celor două echipe a fost una mult mai echilibrată.

Am avut parte de o mare surpriză când am aflat că au venit fără cele două jucătoare din SUA. Ne pregătisem jocul în funcție de ele, pentru că reprezentau cea mai mare amenințare pentru noi. În absența lor, fără supărare pentru Universitatea Cluj, noi am fost echipa mai bună”, a declarat Shereen Sutherland, Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Înainte de meciul contra celor de la Arad am avut o lungă perioadă de pauză. Iar aceasta este cea mai mare problemă, să păstrezi jucătoarele într-o formă cât mai bună. Dar cu toate acestea, vreau să-mi felicit toate jucătoarele pentru că, așa cum ați putut vedea în aceste două zile, au luptat în fiecare meci. Mergem în faza următoare să ne luptăm pentru locul cinci. Acesta este obiectivul nostru, iar dacă vom continua să jucăm la fel cum am făcut-o până acum sau chiar mai bine, îl putem îndeplini”, a declarat Miroslav Popov, antrenor Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

În cazul în care va termina pe locul 5 în acest sezon al Ligii Naționale, formația de pe litoral va bifa astfel cea mai bună clasare din scurta sa istorie, dar și a baschetului feminin din Constanța. În faza următoare a play-off-ului, în care va juca pentru locurile 5-6 ale clasamentului, Phoenix CSU Simona Halep va întâlni câștigătoare din confruntarea dintre Municipal Târgoviște și Agronomia București.

Mi-aș dori să jucăm împotriva celor de la Agronomia pentru că ar însemna că disputăm două meciuri „acasă”. Dar amândouă sunt echipe bune. Am apucat să evoluăm deja contra lor, așa că, indiferent de cine va fi adversarul nostru, noi va trebui să jucăm (n.r. să fim la înălțime)”, a declarat Anna Caitriona Kelly, Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

După primele două meciuri jucate la Târgoviște scorul între cele două formații este egal, 1-1, meciul decisiv urmând să aibă loc marți, la București, cu începere de la ora 19.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233