dobroge.tv

Live

Viitor de aur pentru gimnastica constănțeană

29 aprilie 2021
Publicitate

Gimnastica constănțeană artistică începe să renască. Mara Ceplinschi de la CS Farul Constanța este prima sportivă care obține un rezultat notabil la un Campionat European. Este totodată și primul produs al campaniei „Țară, țară vrem campioane”, demarată la nivel național în urmă cu mai bine de șase ani.

Calificarea Larisei Iordache la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu a fost singurul câștig al gimnasticii artistice din România în urma Campionatului European de seniori de la Basel.

După mai bine de șase ani de la debutul său, proiectul național „Țară, țară vrem campioane” începe să dea în sfârșit roade. Singura gimnastă din Constanţa participantă la turneul final din Elveția, Mara Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, a reuşit să se califice în finala de la sol unde a terminat pe locul cinci.

Grație evoluţiei de la Campionatul European de junioare, de anul trecut, de la Mersin, unde a cucerit trei medalii, Mara Ceplinschi a promovat în 2021 la senioare, iar prima ei competiţie majoră de senioare a fost chiar Campionatul European.

Iniţial, Mara Ceplinschi era prima rezervă de la sol, însă, în urma retragerii din concurs a Larisei Iordache, constănţeanca a avansat în finală. Mara Ceplinschi nu este însă singura gimnastă de la malul mării în care se pun mari speranțe pentru viitorul apropiat.

În 2020, Federația Română de Gimnastică a anunțat clasamentul celor mai buni zece gimnaști pentru fiecare dintre cele trei ramuri: artistică masculină, artistică feminină și aerobică. Constanţa a avut 11 prezenţe, cinci la gimnastică artistică feminină şi şase la gimnastică aerobică.

Pe lângă Mara Ceplinschi, în topul în topul gimnasticii artistice din România s-au mai numărat Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu și Maria Holbură, toate de la CS Farul Constanţa, precum şi Andreea Preda de la CSS1 Constanţa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233