Live

Simona Halep, în turul al doilea al Madrid Open

Simona Halep, în turul al doilea al Madrid Open

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în turul al doilea al Madrid Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 7-5, pe spaniola Sara Sorribes Tormo, locul 46 WTA, scrie news.ro.

Meciul de pe arena principală Manolo Santana părea un bun antrenament de intrare în turneu pentru dubla campioană a Madrid Open, dar Halep a complicat singură finalul unui meci care trebuia să se termine repede, având nevoie de a pune ceva efort pentur a nu se ajunge în decisiv.

Înaltă de 1,76 metri, Sara Sorribes Tormo nu loveşte puternic mingile, ci preferă să le "lifteze" sau să le "taie", ceea ce poate fi complicat pentru o adversară. Nu şi pentru Simona Halep. Pentru jucătoarea română a fost o invitaţie la ofensivă, la a face pasul în interiorul terenului, pentru a profita de lipsa de profunzime a loviturilor adversarei. Sorribes Tormo a fost generoasă în efort, a încercat să acopere terenul, să facă faţă jocului stâga-dreapta al Simonei Halep şi să stea în punct cât mai mult, însă a fost copleşită de agresivitatea arătată de româncă.

Simona Halep a fost aproape imbatabilă până 6-0 şi 5-1, moment în care ceva s-a rupt în evoluţia ei. Deşi a continuat să fie agresivă, poate mai agresivă în finalul setulului secund, sportiva română şi-a pierdut precizia (15 erori neforţate în setul secund) şi, pe fondul unei apărări aproape disperate a spaniolei, lucrurile puteau degenera în defavoarea ei.

În primul set, pe care Halep l-a luat la zero, în 27 de minute, cu trei break-uri, jucătoarea din Spania nu a reuşit nicio lovitură direct câştigătoare, în timp ce fostul lider WTA a trimis nouă astfel de lovituri (8-8 la erori neforţate).

În setul al doilea, Sorribes Tormo a obţinut în ghemul al doilea un rebreak, în ovaţiile puţinor spectatori din tribune, acesta fiind mai mult un cadou din partea Simonei Halep. Spaniola a punctat şi cu serviciul, la 1-5, apoi a urmat un ghem slab făcut de Halep, pe propriul serviciu. La 5-3, românca a avut două mingi de meci consecutive pe serviciul adversarei, pe care le-a ratat şi scorul s-a strâns, 5-4. Halep şi-a pierdut calmul, în timp ce Sorribes Tormo şi-a adunat toată energia pentru defensivă şi a profitat de neputinţa rivalei de a încheia punctele, egalând la 5. Jucătoarea din România a reuşit apoi să oprească seria de patru ghemuri câştigate la rând de adversară şi a trecut din nou în avantaj. Halep a închis imediat meciul cu 7-5, după o oră şi 23 de minute de joc.

Anterior, cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, ediţia 2020, când Halep s-a impus cu 6-4, 6-0.

În turul al doilea, Halep va evolua cu poloneza Magda Linette, locul 48 WTA, sau cu chinezoaica Saisai Zheng, locul 57 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 20.000 de euro şi cu 65 puncte WTA.

Simona Halep, rămasă singura româncă de pe tabloul principla de simplu, a câştigat turneul de la Madrid în 2016 şi 2017 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2019.


Sursă foto: news.ro

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233