Live

BC Athletic a scăpat de retrogradare

Tot de o vacanță scurtă au parte și „gladiatorii“ de la BC Athletic. Sala Sporturilor găzduiește începând de joi ultimul turneu al sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin. Constănțenii întâlnesc două dintre formațiile puternice ale campionatului, FC Argeș Pitești și CSU Sibiu. Indiferent de rezultatul acestor confruntări, BC Athletic va termina sezonul pe ultimul loc al clasamentului, însă a scăpat de retrogradare datorită ultimelor modificări din regulament.

BC Athletic va termina sezonul regulat în Liga Națională de baschet masculin pe ultima poziție a clasamentului, însă nu va retrograda în eșalonul secund. Formația constănțeană găzduiește începând de joi ultimul turneu, la care vor mai participa trei dintre formațiile de top al României, CSO Voluntari, FC Argeș Piteși și CSU Sibiu. 

Formația de pe litoral le va înfrunta doar pe ultimele două, însă șansele la o victorie sunt minime, chiar și cu avantajul terenului propriu. Înaintea ultimelor două confruntări înaintea play-off-ului, BC Athletic este lanterna roșie a clasamentului, cu 26 de puncte după 24 de meciuri disputate.  De partea cealaltă FC Argeș Pitești este pe 6, cu 39 de puncte, în timp ce sibienii sunt pe 4, însă speră să termine pe podium. 

Cele două partide ale constănțenilor sunt programate pentru joi și vineri, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 16. Finalul lunii aprilie a adus și o serie de modificări în calendarul Ligii Naționale de baschet masculin. Astfel, potrivit noilor modificări, nici o echipa nu va mai retrograda, urmând ca numărul de echipe să crească din sezonul viitor la 16. 

De asemenea, meciurile din play-out si cele pentru stabilirea locurilor 9-14 nu se vor mai disputa. Aceeași măsură se va aplica și în cazul partidelor din faza a doua a play-off-ului, pentru stabilirea locurilor 5-8. Singurele confruntări care vor mai avea loc în ultima parte a sezonului sunt cele din Final Four, care se vor juca dupa sistemul „cel mai bun din 3 jocuri”.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233