dobroge.tv

Live

Phoenix termină pe șase în LNBF

07 mai 2021
Publicitate

Phoenix CSU Simona Halep a pus punct seara trecută unui nou sezon în Liga Națională de baschet feminin. Constănțencele au terminat pe locul șase după play-off-ul de clasament cu CSM Târgoviște și au bifat astfel cea mai bună performanță din istoria clubului pe prima scenă baschetbalistică a României.

Dramatismul a fost la el acasă joi seară, în cel de-al doilea meci pe care Phoenix CSU Simona Halep l-a disputat la Târgoviște, în play-off-ul de clasament al Ligii Naționale la baschet feminin. 

După înfrângerea de miercuri, constănțencele aveau nevoie de un succes pentru a trimite confruntarea în meciul decisiv, care ar fi trebuit să se dispute în Sala Sporturilor. Lipsite de aportul Tierrei Henderson, care a devenit indisponibilă chiar înaintea deplasării la Târgoviște, formația pregătită de Miroslav Popov a avut o misiune foarte grea în fața mult mai experimentatei formații dâmbovițene. Chiar și așa, constănțencele au luptat admirabil până în ultimul moment, victoria fiind scăpată printre degete în ultimul minut de joc. 

După o primă jumătate de partidă încheiată la egalitate, diferența a fost făcută de un coș de trei puncte, care a stabilit scorul final, 73 la 70 pentru Municipal Târgoviște. În ciuda acestei înfrângeri, Phoenix CSU Simona Halep a bifat cea mai importantă performanță din scurta istorie a clubului de la malul mării. 

Constănțencele au încheiat actuala ediție a Ligii Naționale de baschet feminin pe locul șase al clasamentului, obiectiv ce părea imposibil de îndeplinit la mijlocul sezonul. Reușita lor este cu atât mai remarcabilă cu cât, deși pandemia a creat numeroase proableme, la jumătatea sezonului competițional formația constănțeană s-a schimbat din temelii. 

Staff-ul tehnic a fost înlocuit, iar jucătoarelor straniere au părăsit echipa, în locul lor fiind aduse altele. În aceste condiții, noul lot a avut mai puțin de trei luni la dispoziție pentru a stabili relațiile de joc și pentru a recupera handicapul de puncte din clasament. 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233