dobroge.tv

Live

Retragerea unui simbol

01 iunie 2021
Publicitate

Finala pierdută în fața lui Dinamo București a fost ultima partidă disputată de George Buricea în cariera de jucător profesionist. Veteranul formației constănțene a decis să se retragă din activitate și să continue alături de HCDS din postura de antrenor secund.

În urmă cu doi ani, la vârsta de 40 de ani, George Buricea anunța că a venit momentul să urmeze exemplul colegilor și prietenilor săi, Ionuț Rudi Stănescu și Laurențiu Toma, și să spună STOP carierei de handbalist pentru a se dedica antrenoratului.

Perioada nefastă pe care o traversa HC Dobrogea Sud la momentul respectiv l-a determinat să revină însă asupra deciziei și să pună încă o dată umărul la redresarea handbalului constănțean. Și a făcut-o din plin, drept dovadă stă faptul că formația de pe litoral a ajuns să se bată pentru trofee cu formațiile de tradiție ale României.

Ultimul sezon a adus pentru handbaliștii constănțeni o medalie de argint în Cupa României, un loc trei în Liga Națională, dar și o veste proastă. Veteranul HCDS-ului, ajuns la vârsta de 42 de ani, s-a decis încă o dată, acum definitiv, că a venit momentul să se retragă. După o carieră de handbalist de 24 de ani, timp în care a evoluat la cel mai înalt nivel, a cucerit un număr impresionant de medalii și trofee și a fost un exemplu pentru tinerele generații de handbaliști ale României, George Buricea vrea să sprijine în continuare handbalul, însă de pe banca tehnică.

Reporter: George, încă o medalie, a câta?

George Buricea, HC Dobrogea Sud Constanța: A.. nu știu să-ți zic. Nu vreau să fiu modest, glumesc. Păi am 10 de campion, multe de vice, multe cupe. Nu știu exact să-ți zic a câta, dar e ultima din postura de jucător, că numai. M-am întors o dată, chiar nu mai am cum să mai revin. Am făcut tot posibilul, am ajutat până la ultima mea picătură de energie, chiar e gata. Pentru mine totuși, trei meciuri în patru zile, destul de mult. Și nu m-am simțit nici bine fizic după ce am luat nenorocitul ăsta de virus, COVIDul și oricum am riscat enorm de mult cu sănătatea mea și chiar nu-și avea rostul.

În cariera sa de jucător, George Buricea are zece titluri de campion, din care nouă câștigate cu HCM Constanța, opt cupe ale României și trei trofee în Supercupa României. Pe plan internațional, el a bifat o semifinală în Challenge Cup în 2004 și Cupa Cupelor în 2006, o calificare în Final Four-ul Cupei EHF, în 2014, dar și optimile de finală în Liga Campionilor, în 2010.

În total, George Buricea are aproape 150 de meciuri în cupele europene, aproape 900 în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României, dar și peste 100 de prezențe la naționala României de handbal masculin.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233