dobroge.tv

Live

Gladiatori la naționala româniei de baschet 3x3

02 iunie 2021
Publicitate

Chiar dacă mai sunt de disputat câteva partide din actualul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin, majoritatea cluburilor din România sunt deja în vacanță. Nu însă și sportivii care vor reprezenta tricolorul în campaniile de calificare la turneele finale. Printre aceștia se numără și trei baschetbaliștii de la BC Atheletic Constanța, care au fost chemați la naționala de baschet trei la trei a României.

Trei jucători de la BC Athletic Neptun Constanța au fost convocați la lotul național al României de baschet 3x3. Cristian Mâinea, Daniel Mâinea și Christian Chițu se află în pregătire la București alături de ceilalți cinci sportivi convocați pentru această acțiune.

Pentru a putea participa la FIBA Universality Olympic Qualifying, România avea nevoie ca Franța și Statele Unite ale Americii să nu se califice la Tokyo după primul turneu, cel de la Graz. Surprinzător, cele două naționale nu și-au îndeplinit obiectivul, iar România a primit dreptul de a participa la turneul de la Debrecen, programat pentru 4-6 iunie.

În cadrul acestuia se acordă câte un loc la Jocurile Olimpice, atât la masculin, cât și la feminin. Până la plecarea spre Ungaria, cei opt tricolori și staff-ul tehnic se pregătesc în Arena de Baschet și pe stadionul Lia Manoliu din Capitală. După turneul de la Debrecen, următoarea acțiune oficială a României 3×3 masculin este turneul FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier, de la Constanța.

Acest eveniment se va desfășura între 25-28 iunie anul curent. România este calificată pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba 3×3 Feminin.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233