dobroge.tv

Live

Ganea speră la Jocurile Olimpice

03 iunie 2021
Publicitate

Cu mai puțin de două luni rămase până la întrecerile de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conducătorii Federației Române de Fotbal încă așteaptă confirmările cluburilor că își vor lăsa jucătorii la echipa națională. FC Viitorul a răspuns deja afirmativ acestei solicitări, astfel că toți cei patru fotbaliști convocați la selecționata sub 23 de ani se pregătesc în prezent în Spania, sub comanda lui Nicolae Dică.

George Ganea și FC Viitorul n-au avut deloc un sezon reușit în Liga Întâi, însă au reușit să se redreseze pe finalul campionatului și au ratat de puțin prezența în cupele europene. În ciuda acestor aspecte, conducătorii naționalelor de tineret ale României își pun în continuare mari speranțe în elevii lui Gheorghe Hagi, de la care așteaptă să reprezinte cu succes tricolorul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tocmai în acest sens Nicolae Dică a selecționat patru jucători de la FC Viitorul pentru a se pregăti într-un cantonament din Spania, înaintea plecării spre Japonia. Printre aceștia se numără și George Ganea, atacantul formației constănțene, care a reușit doar două goluri în cele 30 de partide jucate în ultimul sezon.

Eu personal n-am avut un sezon așa de bun, la fel și echipa, dar vorbesc de mine. Nu am marcat așa de multe goluri, cât ar fi trebuit să marchez și sper totuși ca cei de aici de la națională să mă ia în considerare, să pot să merg la turneul olimpic”, a declarat George Ganea, FC Viitorul Constanța / România U23.

Pe lângă George Ganea, de la FC Viitorul au mai fost convocați Radu Boboc, Gabriel Buta și Andrei Ciobanu. În cantonamentul din Spania tricolorii mici au programate și două partide de verificare. Nicolae Dică își va testa elevii pe 5 și 8 iunie, contra selecționatelor similare ale Mexicului și Australiei. Întoarcerea în România este programată pentru 9 iunie.

Selecţionata de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, când tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233