dobroge.tv

Live

Horia Tecău, la un pas să rateze olimpiada

10 iunie 2021
Publicitate

Horia Tecău este în pericol să rateze Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, constănțeanul mai poate participa la Olimpiadă doar dacă organizatorii decid să îi ofere un wild-card.

Horia Tecău și Florin Mergea, sportivii care au cucerit prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, argintul în proba de dublu de la Rio de Janeiro 2016, au emoții mari pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eliminarea constănțeanului în sferturile de finală ale turneului de dublu de la Roland Garros i-a spulberat acestuia orice speranță de a mai ajunge între primii zece jucători ai lumii. Dacă acest obiectiv ar fi fost realizat, Tecău ar fi obținut dreptul de a-și alege partenerul de dublu, chiar dacă Florin Mergea se află pe locul 161.

Drept urmare, singura șansă pentru vicecampionii olimpici de la Rio de a participa și la Tokyo este să primească o invitație specială din partea ATP.

În prezent, un wild card poate fi acordat unui fost medaliat la Jocurile Olimpice, unui fost campion de Grand Slam sau unui jucător cu performanțe extraordinare în Cupa Davis. Florin Mergea este medaliat la Jocurile Olimpice, iar Horia Tecău deține în palmares atât o medalie la Olimpiadă, cât și titluri de Grand Slam, așă că cei doi îndeplinesc criteriile pentru un eventual wild card. Iar veștile proaste nu se opresc aici.

Dacă Horia Tecău nu participă la Jocurile Olimpice, atunci nici dublul mixt de vis Simona Halep/Horia Tecău nu va fi prezent pe terenurile japoneze.

Conform regulamentului, perechile de mixt se formează doar dintre participanții la întrecerea olimpică, pentru a nu mări și mai mult numărul sportivilor de la această întrecere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233