dobroge.tv

Live

Academia Farului, cea mai bună din țară

21 iulie 2021

Academia de Fotbal a Farului Constanța este din nou pe primul loc în România. Federația Română de Fotbal a făcut public astăzi clasamentul celor mai bune cluburi pentru juniori din țară, iar lider detașat la acest capitol este gruparea patronată de Gheorghe Hagi.

Publicitate

După ce marți a stabilit un record în privința numărului de jucători pe care îi va da la loturile naționale în perioada iulie-august, Farul Constanța a primit astăzi o nouă recunoaștere a meritelor și a contribuției pe care o aduce la dezvoltarea fotbalului juvenil.

Pentru al treilea an consecutiv, Farul Constanța conduce detașat topul cluburilor cu cele mai bune Academii de Fotbal din România, în urma clasificării Federației Române de Fotbal.

Această ierarhie introdusă din anul 2019 în fotbalul la nivel de copii și juniori din România se bazează pe câteva criterii clare. Printre acestea se numără Pstrategie și filosofie, echipe și jucători, staff tehnic, antrenamente și meciuri, infrastructură și facilitate și nu în ultimul rând rezultate. Punctajul clubului constănțean a crescut în acest an de la 93,42 puncte la 96,11 puncte dintr-un total maxim de 100.

Farul Constanța împarte podiumul cu FCSB, care a obținut un punctaj de 90,25 și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 86,70.

Publicitate

Publicitate
Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233