dobroge.tv

Live

Elisabeta Lipă, prezentă la Constanța cu lotul olimpic şi cu medaliaţii de la Tokyo. S-a lansat un nou sport olimpic: Canotajul Maritim sau „de Coastă”

11 august 2021
Publicitate

Avem un nou sport olimpic: Canotajul Maritim sau „de Coastă”, inclus în programul Jocurilor Olimpice din 2024, care vor fi găzduite de Paris. Bărcile sunt mai mici însă sunt mai stabile pentru că marea este mai agitată decât apele unui lac. În România, noul sport a fost lansat astăzi la Constanța de către Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. I-a îndemnat pe toţi cei prezenți pe pajă să urce în barcă măcar pentru un sfert de oră.

Legenda canotajului olimpic a fost printre cei de pe plajă ca la ea acasă. Le-a spus că nu este greu şi că toţi ar trebui să încerce să dea la vâsle măcar o dată în viaţă.

Canotajul de Coastă a început cu ani în urmă ca un sport de plăcere printre cei pasionați de mare și sporturi nautice. Însă este un pic mai greu decât cel clasic. Dar chiar şi-aşa, împătimții sporturilor cu vâsle au dus ideea mai departe şi a prins teren până când Comitetul Internaţional Olimpic l-a făcut sport oficial.

"Nu este mai dificil: sunt două probe - coastal rowing și beach rowing. Sunt două trasee, la beach rowing alergi de pe plajă, ai o distanță scurtă, te-ntorci, alergi și-apeși un buton și, binențeles, totul este contra timp", a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Elisabeta Lipă a venit la Constanța cu lotul olimpic şi cu medaliaţii de la Tokyo.

“Cred că va fi mult mai aventuros decât canotajul normal. Pentru că avem alte condiții, ne luptăm cu valurile marii, cu vântul și acești factori contează enorm”, a spus Simona Radiş, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la TOKYO.

Cu puțin curaj, cei care se aflau pe plajă au încercat și ei acest sport și au dat câteva ture pe valurile mării.

România a obţinut prima sa medalie la canotajul de coastă anul trecut, într-o competiţie europeană care s-a desfăşurat în Italia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233