dobroge.tv

Live

Ligile de vară la baschet au fost anulate

01 iulie 2020
Publicitate

Ligile Naționale de baschet din România vor avea un nou format din sezonul viitor. Federația Română de Baschet a anunțat că întrecea la masculin se va desfășura într-o grupă unică, în sistem tur-retur. La fete, o decizie finală va fi luată în perioada imediat următoare, în funcție de câte echipe se vor alinia la start. Din păcate, Ligile de vară la baschet, anunțate în urmă cu aproximativ o lună de zile, nu vor mai avea loc din cauza lipsei de interes manifestat față de aceste competiții.

Consiliul Director al Federației Române de baschet a aprobat noul format competiţional al Ligii Naţionale de baschet masculin, ţinându-se cont de propunerile convenite în cadrul şedinţelor cu preşedinţii cluburilor, dar şi de propunerile Departamentului Competiţii – Eligibilitate. 

Astfel, dacă în sezonul trecut echipele au fost împărțite în trei grupe valorice, din toamnă Liga Naţională de baschet masculin sa va comprima, astfel că toate formațiile înscrise vor juca într-o grupă unică, în sistem tur-retur şi play-off. 

În întrecerea masculină Constanța este reprezentată de BC Athletic, formație care la momentul întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus ocupa primul loc în grupa albastră. În ceea ce privește desfășurarea Ligii Naționale de baschet feminin, competiție în care evoluează și Phoenix Știința Constanța, lucrurile sunt departe de a fi lămurite. 

Federația Română de Baschet urmează să stabilească modul de desfășurare în funcție de numărul de echipe care se vor alinia la start. În funcție de acest aspect, se va decide și dacă va exista un eșalon secund. Astfel, dacă vor fi minimum şase echipe înscrise, atunci se va reînfiinţa şi Liga I feminin, în caz contrar se propune organizarea unei ligi unice feminine, dar fără reînfiinţarea Ligii I. 

De asemenea, Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a decis ca Ligile de Vară la masculin si feminin, care ar fi trebuit să debuteze în august, să nu se mai desfăşoare în acest an. 

Motivul este lipsa de interes manifestată de echipele pentru acest tip de competiţii, în ciuda faptului că premiile ar fi fost constituite din reduceri din taxele ce trebuie plătite pentru legitimarea jucătorilor străini. Printre echipele care și-ar fi dorit să participe la aceste întreceri se numără și cele două cluburi constănțene, BC Athletic și CS Phoenix Știința.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233