dobroge.tv

Live

HC Dobrogea Sud se gândește la viitor

24 august 2021
Publicitate

HC Dobrogea Sud caută viitorul handbalului românesc în propria pepiniera. Formația de pe litoral va avea în acest sezon cel mai tânăr lot din istoria clubului după ce mai mulți juniori au fost promovați la echipa mare pentru a căpăta experiență.

Începute în urmă cu mai bine de o lună, antrenamentele celor de la HC Dobrogea Sud au avut două scopuri, ambele orientate către viitor. Pe lângă pregătirea echipei în vederea meciurilor din campionat și din cupele europene, staff-ul tehnic a căutat să le dea tinerilor jucători ai clubului de pe litoral posibilitatea de a se antrena alături de colegii lor mai mari. În felul acesta ei vor căpăta mai repede încredere în propriile forțe și, foarte probabil, vor deveni rapid jucătorii pe care se poate conta în caz de nevoie.

Încă de la înființare, în 2015, am pus mare accent pe Academia noastră de copii și juniori și văd că ușor-ușor încep să se vadă roadele. Într-adevăr avem jucători buni, care ușor-ușor încep să joace, încep să aibă minute la echipa mare. Pe mine mă bucură extraordinar de tare acest lucru pentru că se muncește foarte mult cu acești copii. Avem antrenori dedicați și pasionați pentru asta și practic un jucător la 17-18 ani când apucă să joace câteva minute la echipa mare, cu el s-a lucrat poate opt, nouă, 10 ani”, a declarat Rudi Stănescu, președinte HC Dobrogea Sud Constanța.

Cele mai recente rezultate ale handbaliștilor produși de academia HC Dobrogea Sud s-au văzut la Campionatul Național sub 19 ani, acolo unde tricolorii mici au terminat pe locul trei al clasamentului.

Încercăm să promovăm cât mai mulți jucători din Academia clubului. Interesul este să creștem jucători de valoare. Interesul este ca peste câțiva ani să ne putem mândri că avem trei sferturi de echipă numai produși de Academia noastră și ne bucurăm că totuși au arătat că au o valoare. Avem jucători la echipele naționale de tineret și nu putem decât să ne mândrim pentru că munca antrenorilor din spate, care nu se vede, a dat roade”, a declarat Laurențiu Toma, vicepreședinte HC Dobrogea Sud Constanța.

Antrenorul principal, sârbul Djordje Cirkovic este de părere că în urma transferurilor din această vară, jucătorii mai tineri, nou-veniți, au nevoie de mai multe etape pentru a se acomoda, deși echipa este bine pregătită fizic și tehnic.

Primul meci oficial al lui HC Dobrogea Sud în noul sezon competițional este programat miercuri seară, în Supercupa României, contra lui Dinamo București.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233