dobroge.tv

Live

HC Dobrogea Sud a câștigat Supercupa României

26 august 2021
Publicitate

HC Dobrogea Sud a câștigat primul trofeul chiar la debutul în noul sezon competițional. Constănțenii au răsturnat toate calculele hârtiei și au cucerit aseară Supercupa României după ce au învins campioana Dinamo București, cu scorul de 19 la 18.

Chiar dacă erau cotată cu șansa a doua, HC Dobrogea Sud a reușit să demonstreze că atitudinea face diferența. Dornici de revanșă după finala pierdută în urmă cu două luni, constănțenii s-au ridicat la nivelul „dream team”-ului dinamovist, după un start de meci mai puțin reușit.

Alb-roșii au pornit tare meciul și au condus cu cinci goluri în prima repriză, însă Cirkovic a găsit soluția pentru a le reda încrederea elevilor săi. Formația de pe litoral a revenit spectaculos pe tabela de marcaj și a intrat la cabine la egalitate, scor 10 la 10.

Un rol important l-a jucat și Dani Vasile, care a fost îngerul salvator pentru HCDS și a închis aproape perfect poarta în fața dinamoviștilor. Acesta a continuat seria paradelor și în repriza a doua, spre disperarea adversarilor săi care și-au pierdut concentrarea pe final.

S-a încheiat în cele din urmă 19 la 18, iar HC Dobrogea Sud a produs o surpriză de proporții chiar de la primul meci oficial al sezonului, reușind să sufle dinamoviștilor trofeul Supercupei României.

Am pregătit foarte bine meciul la apărare. Cu portar, asta e clar. Dar este o surpriză pentru că și la meciul amical Dinamo trece peste 35 fără probleme. Da, asta este o surpriză, dar am suferit și noi și ei la atac. Dar a meritat. Am vrut mai mult”, a declarat Djordje Cirkovic, antrenor HC Dobrogea Sud.

Pe lângă trofeu, la final, Dani Vasile, portarul lui HC Dobrogea Sud a primit și premiul pentru cel mai bun jucător al partidei.

Și începutul nostru de meci a fost puțin mai hazardat cred. Nu știu ce s-a întâmplat. Ne-au condus clar. Și ne spunea domnul antrenor și mi-am amintit chestia asta, că trebuie să ne facem simțită prezența ca să știe că mai este o echipă în România. Și mă gândeam că nu e corect ce se întâmplă. A doua echipă, adică noi, trebuie să fim la bătaie cu ei și ei ne conduc în felul ăsta și am început să capăt încredere și motivez și colegii. M-au motivat și ei la rândul lor pe mine. Nu se poate explica procesul pentru că nu ai cum”, a declarat Dani Vasile, HC Dobrogea Sud.

După acest succes în fața campioanei, seria meciurilor infernale continuă pentru HC Dobrogea Sud. Constănțenii vor juca la sfârșitul acestei săptămâni în Ungaria, în primul tur al Ligii Europene, contra celor de la Csurgoi. Returul este programat o săptămână mai târziu, la Constanța, în Sala Sporturilor, pe 5 septembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233