dobroge.tv

Live

Victorie amară pentru HC Dobrogea Sud

29 septembrie 2021
Publicitate

HC Dobrogea Sud și-a luat aseară revanșa în fața lui Wisla Plock, însă victoria obținută în Sala Sporturilor n-a fost suficientă pentru a întoarce soarta calificării. HCDS a părăsit cupele europene în acest sezon din cauza înfrângerii usturătoare suferite în Polonia și se va concentra acum numai pe campionat.

Înfrângerea la 11 goluri suferită săptămâna trecută în Polonia nu i-a demoralizat pe handbaliștii de la HC Dobrogea Sud în returul cu polonezii de la Wisla Plock. Mai mult decât atât, aceștia au încercat să arate în fața propriilor suporterilor că partida tur a fost doar un accident, unul care i-a costat însă calificarea în grupele EHF European League.

Susţinuţi din tribune de aproximativ 400 de fani care au creat o atmosferă incendiară, constănţenii au făcut o primă repriză foarte bună. Elevii lui Djordje Cirkovic s-au desprins la șase goluri până la pauza dintre reprize, însă la cabine HCDS a intra doar cu cinci goluri avantaj, scor 14 la 9.

În actul secund, oaspeții au reușit să taie elanul formației de pe litoral, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 26 la 20 pentru HC Dobrogea Sud, insuficient însă pentru a întoarce soarta calificării. De partea cealaltă, cu scorul general de 45-40, vicecampioana Poloniei și-a asigurat prezența în grupele EHF European League şi îşi continua cursa fazele superioare.

Vreau să încep cu felicitări colegilor pentru că, știm cu toții, avantajul pe care și l-au luat în Polonia nu este unul real. Cred că era undeva la două-trei goluri pentru ei acolo și astăzi cred că puteam să obținem calificarea dacă aveam un avantaj atât de Mic. Știm cu toții că Wisla Plock a jucat tot timpul în Champions League. Astăzi în primul rând ne-am dorit victoria și gol cu gol, gol cu gol să construim o eventuală calificare mai departe. Se pare că a fost prea mult”, a declarat Ionuț Nistor, HC Dobrogea Sud Constanța.

Da, am intrat bine în meci. Sunt mulțumit de acest lucru. Am reușit să aduc un val de energie foarte bun echipei. Am avut un vibe foarte bun, o energie crescută. Publicul a fost cu noi tot timpul. Am simțit că putem întoarce diferența de 11 goluri, chiar fără nicio problemă. Dar, da, Wisla, o echipă cu experiență în Cupele Eurpene, Champions League, European League au știut să gestioneze bine rezultatul și au ținut bine de meci și merită felicitări pentru această calificare”, a declarat Daniel Susanu, HC Dobrogea Sud.

Într-adevăr, un meci foarte bun făcut astăzi de băieții noștri. Îi felicit pe această cale pentru că ei sunt niște eroi. Am avut din trei în trei zile meciuri foarte foarte puternice, am jucat la Plock, am jucat la Turda și astăzi la Constanța. După trei zile, practic o victorie mare. E adevărat, rămânem cu un gust amar că nu ne-am calificat. Dar eu mă bucur foarte mult. Este un meci care mie, personal, îmi dă speranțe pentru viitor. Mi-am luat o echipă foarte competitivă. E adevărat, am pierdut calificarea. Dar eu sunt foarte mulțumit și foarte optimist pentru sezonul acesta”, a declarat Ionuț Rudi Stănescu, președinte HC Dobrogea Sud Constanța.

După ratarea calificării în grupele EHF European League, HC Dobrogea Sud își concentrează toată atenția asupra confruntărilor din Liga Națională de handbal masculin. Iar prima dintre acestea se anunță una teribilă, în care vor întâlni chiar campioana României, Dinamo București. Partida este programată să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni în capitală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233